5 dingen om iemand met fibromyalgie niet te vertellen

Leven met fibromyalgie is buitengewoon moeilijk, omdat miljoenen patiënten over de hele wereld kunnen getuigen. Het feit dat fysieke en emotionele pijn niet zichtbaar is voor anderen kan het vaak nog moeilijker maken. Fibromyalgie staat bekend als een “onzichtbare ziekte” omdat de pijnlijke en vaak slopende bijwerkingen vaak niet voor anderen duidelijk zijn.

Een persoon met fibromyalgie ziet er aan de buitenkant misschien helemaal goed uit, maar lijdt aan ondraaglijke pijn van binnen. Dit feit begrijpen is belangrijk voor diegenen die een vriend of familielid van een persoon met fibromyalgie willen ondersteunen.

Hoewel het vaak moeilijk is om de woorden te vinden om ondersteuning te bieden en hoop te bieden aan diegenen die lijden aan fibromyalgie, is hier een lijst van 5 dingen die absoluut niet iemand met fibromyalgie betekent. We geloven dat we helemaal niets beters zeggen dan een van deze 5 dingen.

# 1 “Je lijkt niet ziek”

Deze opmerking toont een volledig gebrek aan begrip van onzichtbare ziekten. Niet alle ernstige ziekten komen met voor de hand liggende, naar buiten toe zichtbare symptomen, zoals in een rolstoel zitten. Fibromyalgielijders hebben vaak adaptieve mechanismen geleerd en kunnen hun beperkte energie elke dag gebruiken om te proberen er normaler voor anderen uit te zien. Maar de pijn is er nog steeds. En zelfs een aanwijzing voor iemand met fibromyalgie doen ze alsof ze hun relatie met hen waarschijnlijk in gevaar brengen.

# 2 “Het moet leuk zijn om niet te hoeven werken”

Nee, nee … dat is het niet. De overgrote meerderheid van degenen die lijden aan fibromyalgie zou er alles aan doen om hun onafhankelijkheid en het vermogen om fulltime te werken te herwinnen.

La insinuación de que no ser capaz de trabajo fue una elección o que son sólo pereza es increíblemente insultante.

# 3 “He oído que la fibromialgia no es una enfermedad real”

Ya has oído mal. La causa de la fibromialgia todavía se está estudiando y la cantidad de la investigación va a la zaga de otras condiciones de salud debido a la falta de entendimiento histórico. Pero eso no significa que sea menos real durante casi 6 millones de personas con fibromialgia en los Estados Unidos solamente.

La fibromialgia fue reconocida oficialmente como una enfermedad real por la industria de la salud de Estados Unidos a finales del año pasado, cuando se le concedió su propio código de diagnóstico y ha sido reconocido desde hace años por la Administración de la FDA y de la Seguridad Social.

# 4 “Usted sólo tiene que conseguir más ejercicio y ser más activo”

Was het maar zo eenvoudig. Feit is dat veel mensen met fibromyalgie de grenzen van hun fysieke capaciteit verleggen door elke dag op te staan ​​en te douchen.

Velen vinden wat verlichting in yoga of andere zachte oefeningen zoals wateraerobics. Maar vaak is het soort inspanning dat gepaard gaat met lichaamsbeweging geen mogelijkheid.

# 5 “Het zit allemaal in je hoofd”

We hebben het ergste voor het laatst bewaard. Eigenlijk niet, het zit niet helemaal in mijn hoofd. Pijn en vermoeidheid worden door het hele lichaam aangetroffen en soms heb ik het gevoel dat zelfs mijn haar pijn doet! Ja, het is zo erg en het feit dat je mijn pijn niet kunt zien, wil nog niet zeggen dat het geen fysieke conditie is. Stress, angst en depressie kunnen alle symptomen van chronische pijn verergeren, maar veroorzaken meestal geen pijn.

Als je zo ver bent gekomen, is het waarschijnlijk dat je een fibromyalgie-patiënt bent of iemand die fibromyalgie echt wil begrijpen om iemand te steunen van wie ze houden. Zachte knuffels voor jou als je de eerste bent en heel erg bedankt als je de laatste bent.

Leave a Reply