Hvordan vet du om en person har fibromyalgi

Dette er noen advarselsskilt som peker på muligheten for at du eller noen andre kan lide av fibromyalgi.

Fordøyelsesproblemer

Pasienter med fibromyalgi klager ofte på mageproblemer som vanligvis er forbundet med irritabel tarmsyndrom, som har tegn som inkluderer diaré, magesmerter og forstoppelse. Forskning har vist at irritabel tarmsyndrom (IBS) rammer rundt 70% av pasientene og manifesterer fibro før en fibro-diagnose. Begge forholdene har lignende utløsere.

Imidlertid krever hver tilstand en bestemt behandlingsmetode. Avslapping kan bidra til å behandle fordøyelsesproblemer. Hold deg unna notorisk irriterende matvarer som koffein og cruciferous grønnsaker og ta til medisiner eller kosttilskudd som virker synergistisk med behandling av fibromyalgi.

Følelsen av smerte er en vanlig forekomst

Fibromyalgi kan forårsake smertefølsomhet i musklene, men kan ha ubehag i andre deler av kroppen din. Allodynia er smerten av fibromyalgi forårsaket av en enkel berøring, håndtrykk eller et enkelt klapp på ryggen. Neurotransmitterendringer og nerveskade fra lys er de viktigste utløserne, men dårlig søvnkvalitet er også skyldige.

Et lignende problem er følsomhet for lukt og lys, spesielt når lukten og lyset er sterke. Fibromyalgi påvirker også hjernens evne til å bestille gjennom sensoriske innganger som regelmessig fyller kroppen din. Dette kan ha en negativ innvirkning i hver retning.

hyperhidrose

Dreven svetting, også kalt hyperhidrose, er ikke regnet som en av de viktigste symptomene på fibromyalgi, men de fleste pasienter med fibromyalgi klager over dette problema.Los problemer med hypothalamus kjertel i hjernen kan føre til svetting. Innse at hypothalamus kjertel kontrollerer de automatiske funksjonene i kroppen din.

Den gode nyheten er at det er visse medisiner og noen livsstilsendringer som kan bidra til å holde deg kult. nattesvette kan være spesielt skadelig å sove, så du må bruke antiperspirant før du går til sengs. Hvis tilstanden din er alvorlig, kan Botox-injeksjoner i de berørte områdene være ditt beste alternativ.

Angst og vrede

Tretthet og konstant smerte kan ha en dyp effekt på det daglige livet på en måte du ikke kunne tenke på. Studier indikerer at en rekke pasienter som presenterte fibro sprekker i deres forhold og bare halvparten av disse pasientene rapporterer å være lykkelig og komfortabel med forholdet deres.

Nesten 20 prosent av pasientene rapporterer at deres partnere ikke tror at fibromyalgi er ekte, og 1 av 3 pasienter sier at barna blir sint når de ikke kan leke med dem. Kjærlighet og påvirkning av falming Forargelse er forsterket når i et hvilket som helst forhold. For å overvinne denne tilstanden oppfordres pasientene til å vurdere positiv kommunikasjon.

Menneske tegn blir så alvorlige som fysiske tegn

fibro pasienter lider både fysisk og psykologisk. Ideelt sett lider de fleste av disse pasientene av fibro tåke, psykologisk forvirring som kan påvirke nesten alle aspekter av deres liv dypt. For noen, fibro tåke kan være ganske alarmerende og seriøs.

Forskning viste at om lag en tredjedel av personer med fibromyalgi opplever alvorlige psykologiske problemer, mens en tredjedel lider av moderate psykiske problemer. Jo mer intens deres Fibron-fibre vokser, desto mer sannsynlig fysisk, følelsesmessig og sosial lidelse. Dette kan ha noen effekter på livskvaliteten din og forstyrre livet ditt.

Ekstremiteter blir rastløse

Bortsett fra FM-relatert smerte (fibromyalgi), kan søvnmangel skyldes flere andre forhold. De fleste pasienter som lider av FM, klager over skumle opplevelser i bena og armer om natten. Andre hevder at de føler seg prikker i leddene av fingrene.

Disse følelsene er så overveldende og en ubehagelig føles som å flytte, når du våkner opp fra en dyp søvn. Mangel på kvalitets søvn kan ha en negativ innvirkning på evnen til å fungere neste dag.

Vitamin D kan redusere smerten av FM

Fibrosmerter er forbundet med vitamin D-mangel. For personer med fibromyalgi kan vitamin D være nyttig når det gjelder lindring av smerte. Det kan også være et kostnadseffektivt alternativ til andre behandlinger. Forskning tyder på at 50 prosent av mennesker har vitamin D-mangel

Hvis du kombinerer det med økt følsomhet, som skyldes fibro, vil du oppdage at du trenger mer enn en dose for å unngå smerte. De fleste pasienter må ta en betydelig mengde vitamin D enn frisk smerte; rundt 1000 IE, i alvorlige tilfeller.

Leave a Reply