HOE TE WETEN ALS EEN PERSOON FIBROMYALGIE HEEFT

Dit zijn enkele waarschuwingssignalen die wijzen op de mogelijkheid dat u of iemand anders last heeft van fibromyalgie.

Spijsverteringsproblemen

Fibromyalgie patiënten klagen vaak van maagproblemen die meestal geassocieerd met het prikkelbare darm syndroom, dat symptomen heeft met inbegrip van diarree, buikpijn en constipatie. Onderzoek heeft aangetoond dat prikkelbare darmsyndroom (IBS) treft ongeveer 70% van de patiënten en fibro fibro gemanifesteerd voordat een diagnose. Beide aandoeningen hebben soortgelijke triggers.

Echter, elke conditie vereist een specifieke benadering van de behandeling. Ontspanning kan helpen bij het beheren problemen met de spijsvertering. Blijf weg van de beruchte irriterende voedingsmiddelen zoals cafeïne en kruisbloemige groenten en hun toevlucht tot drugs of supplementen die samen zorgen voor de behandeling van fibromyalgie.

Het gevoel van pijn is een veel voorkomend verschijnsel

Fibromyalgie kan de gevoeligheid voor pijn in de spieren veroorzaken, maar kan ongemak in andere delen van je lichaam. Allodynia pijn van fibromyalgie wordt veroorzaakt door een eenvoudige aanraking, handdruk of eenvoudige schouderklopje. veranderingen in de neurotransmitters en schade aan de zenuwen licht zijn de belangrijkste triggers, maar slechte kwaliteit van de slaap is ook de boosdoener.

Een soortgelijk probleem is de gevoeligheid voor geur en licht, vooral als de geur en het licht sterk zijn. Fibromyalgie beïnvloedt ook het vermogen van de hersenen om te bestellen via de sensorische inputs die regelmatig je lichaam bevolken. Dit kan in elke richting een negatieve impact hebben.

hyperhidrosis

Overmatig zweten, ook wel hyperhidrosis, wordt niet beschouwd als een van de belangrijkste symptomen van fibromyalgie, maar de meeste patiënten met fibromyalgie klagen over dit problema.Los problemen met de hypothalamus klier in de hersenen kan zweten veroorzaken. Realiseer u dat de hypothalamusklier de automatische functies in uw lichaam regelt.

Het goede nieuws is dat er bepaalde medicijnen en een aantal veranderingen in levensstijl die kunnen helpen om het koel. nachtelijk zweten kan bijzonder schadelijk zijn om te slapen, dus je moet anti-transpirant gebruiken voor het slapen gaan. Als uw toestand ernstig is, kunnen Botox-injecties in de getroffen gebieden uw beste optie zijn.

Woede en wrok

Vermoeidheid en constante pijn kunnen een diepgaand effect hebben op het dagelijks leven op een manier waarop je niet had kunnen denken. Studies tonen aan dat een aantal patiënten die fibro-scheurtjes vertoonden in hun relatie en slechts de helft van deze patiënten meldt gelukkig en comfortabel te zijn in hun relaties.

Bijna 20 procent van de fibropatiënten meldt dat hun partners niet geloven dat fibromyalgie echt is, en 1 op de 3 patiënten zegt dat hun kinderen boos worden als ze niet in staat zijn om met hen te spelen. Liefde en het effect van vervaging Wrok wordt versterkt wanneer in een relatie. Om deze aandoening te overwinnen, worden patiënten aangemoedigd om positieve communicatie te overwegen.

Geestelijke tekenen worden zo ernstig als fysieke tekenen

fibro-patiënten lijden zowel lichamelijk als psychisch. Idealiter lijden de meeste van deze patiënten aan fibro-mist, psychologische verwarring die bijna elk aspect van hun leven kan beïnvloeden. Voor sommigen kan fibro-mist behoorlijk verontrustend en ernstig zijn.

Uit onderzoek bleek dat ongeveer een derde van de mensen met fibromyalgie ernstige psychologische problemen ervaart, terwijl een derde van hen last heeft van matige psychische problemen: hoe intenser de Fibron-vezels zijn, des te waarschijnlijker het fysieke, emotionele en sociale leed. Dit kan enkele gevolgen hebben voor uw kwaliteit van leven en uw leven in gevaar brengen.

De ledematen worden rusteloos

Afgezien van de FM-gerelateerde pijn (fibromyalgie), kan gebrek aan slaap worden veroorzaakt door verschillende andere aandoeningen. De meeste patiënten met FM klagen ‘s nachts over griezelige gevoelens in de benen en armen. Anderen beweren dat ze tintelingen voelen in de gewrichten van de vingers.

Deze gevoelens zijn zo overweldigend en een ongemakkelijk voelt aan als bewegen, wanneer je wakker wordt uit een diepe slaap. Gebrek aan slaapkwaliteit kan een negatieve invloed hebben op uw vermogen om de volgende dag te functioneren.

Vitamine D kan de pijn van FM verminderen

Fibro-pijn is geassocieerd met vitamine D-tekort.Voor mensen met fibromyalgie kan vitamine D nuttig zijn als het gaat om het verlichten van pijn. Het kan ook een kosteneffectieve optie zijn voor andere behandelingen. Onderzoek wijst uit dat 50 procent van de mensen een vitamine D-tekort heeft

Als je dat combineert met de verhoogde gevoeligheid, die wordt veroorzaakt door fibro, zul je merken dat je meer dan één dosis nodig hebt om pijn te vermijden. De meeste patiënten moeten een aanzienlijke hoeveelheid vitamine D innemen dan nieuwe pijn; ongeveer 1000 IE, in ernstige gevallen.

Leave a Reply