Spierspasmen bij fibromyalgie: spierspasmen behandelen

De term ‘spierspasmen’ kan soms worden verward met andere, vergelijkbare termen. Per definitie is een spierspasme gewoon een plotselinge en pijnlijke samentrekking van spieren die ergens tussen twee seconden tot meerdere minuten kan duren en die herhaaldelijk gebeurt.

Een langdurige spierspasmen is een kramp. Een spiertrekkage, wat een oncontroleerbare contractie is die pijnloos is en optreedt in een klein deel van de spier, zodat de werkelijke spier zich onder de huid samentrekt.

Spiertrekkingen treden op in de benen, duimen of het ooglid en zijn het resultaat van extreme angst en / of stress.

Relatie tussen fibromyalgie en spierkrampen

Het onderwerp van de relatie tussen fibromyalgie en spierspasmen wordt veel besproken. Zelfs door fibromyalgie en spierspasmen zijn enorm verschillend van elkaar, wordt er nog steeds geloofd dat er meer aan hun relatie is dan je zou verwachten.

Er zijn een paar redenen waarom spieren een samentrekking ondergaan. Sommige spieren ondergaan zonder duidelijke reden samentrekking, ook al doen ze dat zo vaak.

Er wordt aangenomen dat sommige van deze spieren samentrekken als gevolg van zware fysieke activiteit, maar de strakkere spierknopen kunnen te wijten zijn aan fibromyalgie.

Fibromyalgie wordt gedefinieerd als chronische pijn die door het hele lichaam wordt gevoeld, maar onze kennis van de aandoening is nog steeds zo beperkt dat we niet weten wat de pijn veroorzaakt of zelfs wat een remedie ervoor is.

Niettemin zou het begrijpelijk zijn als ten minste een deel van de pijn die werd gevoeld, te wijten was aan fibromyalgie. Of nog interessanter, wat als de fibromyalgie een oorzaak van de spasmen zou kunnen zijn?

Kan fibromyalgie de spierkrampen veroorzaken?

Het is bekend dat fibromyalgie verschillende bizarre symptomen veroorzaakt door het hele lichaam. De ziekte is veel prominenter bij volwassen vrouwen dan bij mannen en kinderen.

Gedurende vele decennia was fibromyalgie zelfs niet bekend, en van elk van de symptomen werd aangenomen dat het een ziekte op zich was.

Maar in de jaren 80 bevestigden medische onderzoekers en wetenschappers dat fibromyalgie in feite een ziekte op zich was.

Veelvoorkomende symptomen van fibromyalgie zijn onder meer chronische pijn in de spieren, vooral bij een van de achttien drukpunten, vermoeidheid tijdens de weg, een slaapprobleem, spierspasmen en extreme stress en angst.

Een spierspasme kan worden gevoeld in individuele delen van het lichaam of door het hele lichaam, maar het wordt meestal gevoeld in de nek, schouders en rug.

Spierspasmen en fibromyalgie gaan hand in hand, aangezien iemand die de spasmen ervaart mogelijk ook de aanvullende symptomen van fibromyalgie voelt.

Spierreuma verwijst naar spierspasmen bij fibromyalgie. Dit is een aandoening die wordt erkend door reumatologen over de hele wereld.

In feite zijn deze spasmen bij mensen met fibromyalgie, waarvan wordt aangenomen dat de oorzaak van spierreuma te wijten is aan de oncontroleerbare contractie van spierspasmen in de getroffen gebieden.

Een aantal mensen die lijden aan fibromyalgie en die ook spierkrampen hebben, zijn waargenomen en getest en de resultaten hebben interessante feiten opgeleverd over de veranderingen in de cellen van die patiënten.

Onderzoekers ontdekten dat sommige patiënten een verandering in de mitochondriën in de spiercellen hadden, anderen hadden afwijkingen in de pijnreceptornetabolismen van hun cellen (deze patiënten meldden ook dat ze de meeste pijn voelden), en ten slotte veranderde micro-bloedsomloop, wat resulteert in vernauwing van de haarvaten in de weefsels waar het spierspasme voorkomt (en verklaart dus de spierspasmen).

Alle drie deze zijn extreem pijnlijk wanneer de spierspasmen optreden, en het zou moeilijk zijn om de reden voor de spierspasmen te weten, zelfs als iemand zich van deze drie bewust was. Deze informatie werd alleen gevonden met het werk van wetenschappers en medische onderzoekers.

Alle drie spierspasmen kunnen ook zonder waarschuwing gebeuren en kunnen slechts één keer per keer of herhaaldelijk voorkomen. Zonder twijfel echter de spieren in de schouder, rug en nek. Het goede nieuws?

Met dit soort informatie hebben we veel stappen vooruit gezet in het vinden van een mogelijke remedie voor spierreuma. Maar voor nu is alles wat we hebben de behandeling ervan om de pijn tijdelijk te verminderen.

Behandeling en preventie van spierspasmen bij fibromyalgie

Hoewel er geen bekende remedie is voor spierspasmen bij fibromyalgie, zijn er aanbevolen methoden om de spanning die men in de spieren voelt te verminderen. Heb je bijvoorbeeld ooit geprobeerd om je gewoon uit te rekken?

Dit is een uitstekende manier om je spieren te ontspannen en de doorbloeding en circulatie ervan te verhogen. Alleen de bloedstroom en bloedcirculatie zullen bestaande pijn verlichten die u voelt en de kans op het ontwikkelen van hogere pijn in de toekomst verminderen.

Evenzo kunt u ook een massagebehandeling zoeken die niet alleen uw spierspanning vermindert en de bloedstroom verbetert, maar ook zeer effectief is bij het verminderen van stress.

Houd de getroffen gebieden ook te allen tijde warm, indien mogelijk, vooral bij koel weer. Het warm houden van je spieren zal helpen bij het circuleren van bloed. Bij koud weer, kleed u warm aan en houd de temperatuur bij u thuis, of douche in warm water.

Hoewel het in het begin pijnlijk kan zijn, geef je een hand om te oefenen. Eenvoudige activiteiten zoals zwemmen, fietsen of zelfs wandelen kunnen helpen. Werk altijd aan het verhogen van de bloedstroom en het verlagen van uw stressniveaus.

Het beste medicijn dat spierspasmen kan verminderen, is MSM, wat staat voor methylsulfonylmethaan, en hetzelfde materiaal is dat wordt aangetroffen in de gewrichten, huid en nagels. Dit medicijn zal de pijn en frequentie van spasmen in de spier verminderen.

Dit medicijn werkt door de bloedsomloop in goede concentraties te verhogen en zo de spierspasmen te verminderen (begint het onderliggende thema van het verhogen van de bloedcirculatie te zien?). Een langdurige behandeling van MSM zal zeer effectief zijn.

Leave a Reply