De aankondiging van fibromyalgie van Lady Gaga geeft miljoenen patiënten stem

Door: Maria Benson

Logan, Utah. Verklaring van Sharon Waldrop, vice-president van de nationale vereniging van fibromyalgie en chronische pijn bij de recente aankondiging van Lady Gaga dat zij aan de ziekte lijdt:

“We feliciteren Lady Gaga met de ongelooflijk dappere daad van het onthullen van haar diagnose van fibromyalgie. Door haar verhaal met de wereld te delen, geeft ze stem aan de vijf miljoen gewaardeerde Amerikanen zoals ik, overweldigend vrouwen, die lijden aan de ziekte.

Fibromyalgie wordt gekenmerkt door een lange lijst van symptomen, waaronder chronische pijn en slopende vermoeidheid. De oorzaak is nog onbekend, er is geen remedie en geen effectieve behandeling en begrip. Je kunt betere behandelingen en een remedie vinden als we de kennis van de ziekte en de verwoestende uitdagingen vergroten die het dagelijks aan miljoenen Amerikaanse gezinnen biedt.
De onzichtbaarheid van fibromyalgie en het gebrek aan begrip voor de effecten van het publiek maakt dat mensen vaak bang zijn om hun diagnose te onthullen. Toen ik de diagnose van de ziekte had, dacht ik dat mijn leven voorbij was. Mijn eens zo gezonde lichaam voelde zich plotseling gekneusd en gebroken, hoewel ik er aan de buitenkant helemaal goed uitzag. Ze schreeuwden zelfs tegen me dat ik mijn gehandicaptenparkeerkaart gebruikte, omdat mensen niet dachten dat het van mij was. Degenen die lijden aan fibromyalgie kunnen hun vrienden, collega’s, buren en familieleden zijn, die jarenlang in stilte aan deze ziekte hebben geleden. Wij hopen dat de moedige daad van Lady Gaga om naar het licht toe te gaan anderen zal inspireren hetzelfde te doen.

Er zijn meer antwoorden beschikbaar, maar we hebben de hulp van iedereen nodig om te pleiten voor meer middelen om ze te vinden. We dringen er bij het publiek op aan om contact op te nemen met hun wetgevers en vragen hen om de nationale pijnstrategie, ontwikkeld door het ministerie van Volksgezondheid en Human Services, te implementeren en te financieren om de last van chronische pijn in de Verenigde Staten aan te pakken. We hopen door te gaan met ons werk om een ​​remedie te vinden voor fibromyalgie. Met de steun en deelname van leiders zoals Lady Gaga, de regering, de verdedigers en de patiënten is geen doel onbereikbaar. “

La Asociación Nacional de Fibromialgia y Dolor Crónico es su socio en la lucha contra la fibromialgia y el dolor crónico. Nuestro objetivo es poner fin a las condiciones de dolor crónico y descarrilar vidas promoviendo el diagnóstico temprano, impulsando la investigación científica para una cura, y abogando por tratamientos apropiados, accesibles y asequibles.

Leave a Reply