Wat is het ergste geval van fibromyalgie?

Heb je je ooit afgevraagd wat het ergste geval van fibromyalgie zou zijn? Het is tenslotte een ziekte die iedereen anders beïnvloedt. En het is logisch dat sommige mensen zwaarder worden getroffen dan anderen.

Wat is het slechtste geval van fibromyalgie? Hoe ernstig kan het uw leven beïnvloeden? En wat zou je kunnen doen om het te behandelen?

 

het slechtste geval van fibromyalgie

 

Wat is fibromyalgie?

Fibromyalgie is een ziekte die niet goed wordt begrepen. Kortom, het creëert een algemeen gevoel van pijn en vermoeidheid door het hele lichaam. Er zijn verschillende mogelijke verklaringen voor de oorzaak van fibromyalgie, maar niemand weet zeker welke de juiste is.

Sommige artsen geloven dat fibromyalgie een auto-immuunziekte is. Dat betekent dat het immuunsysteem van het lichaam gezonde cellen begint aan te vallen die hen in brand steken en gevoelig zijn en op bepaalde punten rond uw lichaam pijn veroorzaken.

Hoewel niemand precies weet wat de oorzaak van fibromyalgie is, is het een slopende ziekte die mensen op veel verschillende manieren treft.

Wat doet het met je lichaam?

Fibromyalgie veroorzaakt een reeks zeer verschillende symptomen. En het varieert zo veel dat er niet twee mensen zijn die precies dezelfde reactie op fibromyalgie hebben. Het meest voorkomende systeem en dat iedereen die aan fibromyalgie lijdt, is echter chronische pijn.

De pijn wordt gevonden langs 18 specifieke punten van het lichaam. Ze worden meestal aangetroffen in de gewrichten aan beide zijden van het lichaam en het niveau van pijn kan voor verschillende mensen anders zijn. Het niveau van pijn kan ook gedurende de dag veranderen.

En een ander veel voorkomend symptoom voor mensen met fibromyalgie is vermoeidheid. Patiënten met fibromyalgie merken vaak dat ze niet goed kunnen slapen, en als ze dat doen, worden ze de volgende dag niet wakker met een fris gevoel. Het gevolg is dat mensen met fibromyalgie iets voelen dat gewoonlijk “fibro-mist” wordt genoemd.

Fibro-mist is de naam van een soort mentale troebelheid die gepaard gaat met fibromyalgie. Het presenteert zich meestal als geheugenverlies op korte termijn of problemen gericht op taken.

Ten slotte kan fibromyalgie wat meer ongewone symptomen veroorzaken. Mensen met fibromyalgie hebben vaak een prikkelbare darmsyndroom en gastro-intestinale problemen komen vaak voor bij mensen met fibromyalgie. En er zijn andere aandoeningen, zoals constante jeuk, die soms mensen treffen die lijden aan fibromyalgie.

Wat is het ergste geval van fibromyalgie?

Dus, als je bent gediagnosticeerd, vraag je je waarschijnlijk af hoe ernstige fibromyalgie kan worden (  wat in feite het ergste geval van fibromyalgie zou kunnen zijn  ).

Wel, het goede nieuws is dat je fibromyalgie je niet zal doden. Maar fibromyalgie kan uw kwaliteit van leven nog steeds ernstig beperken.

Fibromyalgie treft veel mensen door hen een constant gevoel van pijn en vermoeidheid te geven. Dus voor mensen die fibromyalgie hebben, kan het dagelijks leven heel moeilijk zijn. En de verhalen van mensen die tientallen jaren geleden hebben aan de ziekte zijn hartverscheurend.

Over het algemeen begint fibromyalgie in de beginfase met enkele waarschuwingssignalen. Dit zijn zaken als chronische vermoeidheid en mysterieuze pijn op achttien punten rond het lichaam. Deze pijn maakt de meeste patiënten met fibromyalgie naar de dokter voor een diagnose. Als u echter fibromyalgie heeft, weet u waarschijnlijk al hoe het werkt.

Fibromyalgie gaat vervolgens over naar het chronische stadium, waar pijn en vermoeidheid constant zijn. Dit is waar de meeste patiënten met fibromyalgie dagelijks mee leven. En hoewel er behandelingen zijn, zijn niet alle effectief. En ieders fibromyalgie lijkt anders te reageren op verschillende medicijnen.

Zelfs de meest geavanceerde en geavanceerde behandelingen kunnen voor veel mensen volledig ineffectief zijn. En dit type therapieresistente aandoening is het ergste geval van fibromyalgie, omdat het niet op de behandeling reageert en vaak erger wordt.

Dit is echter een moeilijk onderwerp om met zekerheid te bespreken. Terwijl de meeste artsen zullen zeggen dat fibromyalgie voor de meeste mensen geen progressieve ziekte is, melden sommige patiënten zeker dat hun ziekte in de loop van de tijd erger wordt.

Kan fibromyalgie je uitgeschakeld maken?

Dus als je net bent gediagnosticeerd met fibromyalgie, is er een mogelijkheid dat je niveaus van pijn en vermoeidheid beginnen te stabiliseren en ongeveer blijven waar ze zijn, hoewel sommige dagen erger zullen zijn dan andere.

Maar in het slechtste geval van fibromyalgie zal de ziekte na verloop van tijd pijnlijker en verzwakker worden.

Voor mensen van wie de situatie het ergste geval van fibromyalgie is, zullen ze waarschijnlijk hun hele leven lijden aan constante en onhandelbare pijn. Dit leidt tot ernstige problemen in hun dagelijks leven.

Vaak verliezen ze hun baan vanwege het feit dat ze effectief zijn uitgeschakeld. Constante pijn en vermoeidheid en mentale troebelheid of fibro-mist maken werken onmogelijk.

En voor mensen met extreem ernstige fibromyalgie is zelfs het opstaan ​​bijna onmogelijk. Ze vereisen hoge doses pijnstillers, zelfs om te lopen. En ze nemen hoge doses slaapmedicatie om zo dicht mogelijk bij een volledige nachtrust te komen.

Voor die mensen die het ergste geval van fibromyalgie hebben, is elke dag een fysieke strijd. Maar het kan ook een emotionele strijd zijn.

Kan het ergste geval van fibromyalgie uw relaties beïnvloeden?

Het hebben van ernstige fibromyalgie maakt het moeilijk om relaties met vrienden en familie te onderhouden. Mensen die vroeger van hun gezelschap genoten, lopen soms weg omdat hun chronische pijn en gebrek aan mobiliteit moeilijk te beheersen zijn. Hoewel dat niet eens even eerlijk is, is dit vaak hoe mensen zijn.

Verlies in het ergste geval van fibromyalgie enkele van de vrienden die je had die niet echt vrienden zijn. Maar het goede is dat je zult zien wie echt om je geeft omdat ze blijven.

Bovendien is het omgaan met zo’n ernstig beperkte kwaliteit van leven emotioneel uiterst moeilijk. Door de constante pijn kan het lijken alsof het leven niet de moeite waard is om te leven. En zelfmoord komt tragisch vaak voor bij mensen met ernstige fibromyalgie.

Het is belangrijk om hulp te krijgen als je denkt dat je misschien overweegt om je eigen leven te nemen. Zelfmoord is nooit een goede oplossing en het gezegde dat “het niet eindigt met pijn, het infecteert alleen mensen die om je geven” is zeer waar.

Fibromyalgie is een vreselijke ziekte om te leven. En het vergt een speciaal soort moed om het ergste geval van fibromyalgie te weerstaan. Vertel ons, is uw fibromyalgie verslechterd? Hoe zijn je ergste symptomen? Werkt er iets voor jou? Vertel ons in de reacties.

Leave a Reply