Hva er det verste av fibromyalgi?

Har du noen gang lurt på hva det verste fallet med fibromyalgi ville være? Tross alt er det en sykdom som påvirker alle andre. Og det er logisk at noen mennesker er mer berørt enn andre.

Hva er det verste av fibromyalgi? Hvor alvorlig kan det påvirke livet ditt? Og hva kan du gjøre for å behandle det?

 

Det verste fallet av fibromyalgi

 

Hva er fibromyalgi?

Fibromyalgi er en sykdom som ikke er godt forstått. Kort sagt, det skaper en generell følelse av smerte og tretthet gjennom hele kroppen. Det er flere mulige forklaringer for årsaken til fibromyalgi, men ingen vet sikkert hvilken er den rette.

Noen leger mener at fibromyalgi er en autoimmun sykdom. Det betyr at kroppens immunsystem begynner å angripe friske celler som setter dem i brann og er følsomme og forårsaker smerte på visse punkter rundt kroppen din.

Selv om ingen vet nøyaktig hva som forårsaker fibromyalgi, er det en svekkende sykdom som påvirker mennesker på mange forskjellige måter.

Hva gjør det med kroppen din?

Fibromyalgi forårsaker en rekke svært forskjellige symptomer. Og det varierer så mye at det ikke er to personer som har akkurat det samme svaret på fibromyalgi. Det vanligste systemet, og at alle som lider av fibromyalgi, er imidlertid kronisk smerte.

Smerten er funnet langs 18 spesifikke punkter i kroppen. De er vanligvis funnet i leddene på begge sider av kroppen og smertenivået kan være forskjellig for forskjellige mennesker. Nivået av smerte kan også endres i løpet av dagen.

Og et annet vanlig symptom for personer med fibromyalgi er tretthet. Pasienter med fibromyalgi finner ofte at de ikke kan sove godt, og hvis de gjør det, vil de ikke våkne opp neste dag med en frisk følelse. Resultatet er at personer med fibromyalgi føler noe som vanligvis kalles “fibro-mist”.

Fibermåke er navnet på en slags mental turbiditet som følger med fibromyalgi. Det presenterer seg vanligvis som minnetap på kort sikt eller problemer med fokus på oppgaver.

Endelig kan fibromyalgi forårsake noen mer uvanlige symptomer. Personer med fibromyalgi har ofte irritabel tarmsyndrom og gastrointestinale problemer er vanlig hos personer med fibromyalgi. Og det er andre forhold, som konstant kløe, som noen ganger påvirker folk som lider av fibromyalgi.

Hva er det verste av fibromyalgi?

Så, hvis du blir diagnostisert, lurer du sannsynligvis på hvor alvorlig fibromyalgi  kan bli  (   som faktisk kan være det verste av fibromyalgi   ).

Vel, den gode nyheten er at din fibromyalgi ikke vil drepe deg. Men fibromyalgi kan fortsatt alvorlig begrense livskvaliteten din.

Fibromyalgi påvirker mange mennesker ved å gi dem en konstant følelse av smerte og tretthet. Så for folk som har fibromyalgi, kan dagliglivet være svært vanskelig. Og historiene til folk som har lidd av sykdommen for flere tiår siden, er hjerteskjærende.

Generelt begynner fibromyalgi med noen advarselsskilt i første fase. Dette er ting som kronisk tretthet og mystisk smerte på atten punkter rundt kroppen. Denne smerten gjør de fleste pasienter med fibromyalgi til legen for en diagnose. Men hvis du har fibromyalgi, vet du sannsynligvis allerede hvordan det virker.

Fibromyalgi går da videre til kronisk stadium, hvor smerte og tretthet er konstant. Det er her de fleste pasienter med fibromyalgi lever daglig. Og selv om det er behandlinger, er ikke alle effektive. Og alles fibromyalgi ser ut til å reagere annerledes på ulike medisiner.

Selv de mest avanserte og avanserte behandlinger kan være helt ineffektive for mange mennesker. Og denne type behandlingsresistente tilstanden er det allerste av fibromyalgi, fordi det ikke reagerer på behandling og ofte blir verre.

Dette er imidlertid et vanskelig emne å diskutere med sikkerhet. Mens de fleste leger sier at fibromyalgi ikke er en progressiv sykdom for de fleste, rapporterer enkelte pasienter at deres sykdom blir verre over tid.

Kan fibromyalgi gjøre deg funksjonshemmet?

Så hvis du nettopp har blitt diagnostisert med fibromyalgi, er det en mulighet for at dine nivåer av smerte og tretthet begynner å stabilisere seg og forbli hvor de er, selv om noen dager blir verre enn andre.

Men i verste fall fibromyalgi blir sykdommen mer smertefull og svekket over tid.

For folk som har det største tilfellet av fibromyalgi, vil de sannsynligvis lide konstant og uhåndterlig smerte gjennom livet. Dette fører til alvorlige problemer i deres daglige liv.

De mister ofte jobbene sine fordi de er effektivt deaktivert. Konstant smerte og tretthet og mental turbiditet eller fibro-fog gjør arbeidet umulig.

Og for folk med ekstremt alvorlig fibromyalgi, er det selvsagt umulig å komme seg opp. De krever høye doser smertestillende midler, selv å gå. Og de tar høye doser søvnmedikament for å komme så nært som mulig til en full natts søvn.

For de som har det verste av fibromyalgi, er hver dag en fysisk kamp. Men det kan også være en følelsesmessig kamp.

Kan det verste fallet av fibromyalgi påvirke forholdene dine?

Å ha alvorlig fibromyalgi gjør det vanskelig å opprettholde relasjoner med venner og familie. Folk som pleide å glede seg over deres selskap, går noen ganger bort fordi deres kroniske smerter og mangel på mobilitet er vanskelige å kontrollere. Selv om det ikke er engang rettferdig, er dette ofte hvordan folk er.

Tap i verste fall av fibromyalgi noen av vennene du hadde som ikke egentlig er venner. Men det gode er at du vil se hvem som virkelig bryr seg om deg fordi de blir.

Videre er håndtering av en så alvorlig begrenset livskvalitet ekstremt vanskelig følelsesmessig. Den konstante smerten kan få det til å virke som livet ikke er verdt å leve. Og selvmord er tragisk vanlig hos personer med alvorlig fibromyalgi.

Det er viktig å få hjelp hvis du tror du kan vurdere å ta ditt eget liv. Selvmord er aldri en god løsning og det sier at “det ikke slutter med smerte, det bare smitter folk som bryr seg om deg” er veldig sant.

Fibromyalgi er en forferdelig sykdom å leve med. Og det tar en spesiell type mod til å motstå det verste fallet av fibromyalgi. Fortell oss, har din fibromyalgi forverret? Hvordan er dine verste symptomer? Er det noe for deg? Fortell oss i kommentarene.

Leave a Reply