6 Smertefrie symptomer på fibromyalgi. Det er vanligst hos kvinner.

Fibromyalgi smerter kan lett spore hele livet ditt. Det er en foruroligende og tilsynelatende endeløs opplevelse som gjør at du ikke klarer å gjøre de tingene som andre mennesker tar for gitt. Men mens den smerten er det mest merkbare symptomet, og den som vanligvis sender folk til legen for første gang, er det et stort antall smertefrie symptomer på fibromyalgi.

Og fordi mange av disse symptomene ikke er ting som folk vanligvis forbinder med fibromyalgi, går de ofte ubemerket, noe som kan forsinke å få en diagnose. Så her er noen smertefrie symptomer på fibromyalgi som du bør passe på.

6 Smertefrie symptomer på fibromyalgi

Fibro tåke

En av de vanligste smertefrie symptomene på fibromyalgi – og en som er vanskelig å gjenkjenne – er det som kalles ” fibro mist .” Dette er i hovedsak en slags mental dis som påvirker mennesker med fibromyalgi fra tid til annen og resulterer i en rekke mentale symptomer.

Vanligvis gjør fibro fog det vanskelig å fokusere på daglige oppgaver eller får deg til å glemme enkle detaljer du nettopp har lært. Det er ikke uvanlig at noen med fibro-tåke gjør noe som å forlate husnøklene i døren eller tilbringe en halv time på jakt etter mobiltelefonen for å innse at det er i hånden.

Du kan til og med finne deg selv å glemme navnene til folk du nettopp har møtt, noe som kan være ganske pinlig. Men disse er alle ting som skje med alle fra tid til annen, noe som gjør det vanskelig å umiddelbart knytte dette symptomet med fibromyalgi. Men hvis du konsekvent har problemer med å fokusere, er det mulig at du kan oppleve fibro tåke.

Angst

Angst er et annet vanlig smertefritt symptom på fibromyalgi. Dessverre føler alle seg engstelig fra tid til annen, og et stort antall mennesker rundt om i verden lider av angstlidelser. For eksempel,  18%  av alle amerikanere sliter med alvorlig angst på daglig basis, noe som gjør den til den vanligste psykiske sykdommen i landet.

Men vedvarende angst er også forbundet med fibromyalgi. Og det betyr at hvis du opplever panikkanfall eller følelser av frykt regelmessig, kan du ha tilstanden.

Hyppige tarmbevegelser

Irritabel tarmsyndrom  er en tilstand som rammer rundt  10% av verdens befolkning . Og det er preget av et bredt spekter av problemer med tarmene dine. Det kan få deg til å forstoppe eller gjøre det motsatte og føre til at du har hyppig diaré. Det er faktisk et mye mer alvorlig problem enn navnet kan foreslå.

Men fibromyalgi kan ofte resultere i symptomer som ligner på IBS. Og folk med fibromyalgi blir ofte forstoppet eller har hyppige tarmbevegelser.

Så hvis du finner deg selv på badet ofte (eller ikke ofte nok), kan du bare lider av fibromyalgi.

Hyppig urinering

En annen av de merkelige, men smertefrie symptomene på fibromyalgi er  hyppig vannlating . I hovedsak vil noen som lider av dette symptomet finne at de har et ukontrollabelt behov for å urinere ofte, uansett hvor lite de drikker eller hvor ofte de går.

Og mens det kanskje ikke høres ut som et alvorlig problem, tenk å måtte urinere veldig dårlig, men ikke være i stand til å stå opp på grunn av din alvorlige fibromyalgi smerte. Eller tenk å ha den lille søvn du er i stand til å bli avbrutt av et behov for å bruke på badet. Det gjør hyppig vannlating et ganske ubehagelig symptom å ha.

kløe

Kløe  er en av de vanligste smertefrie symptomene på fibromyalgi, og er en av de mest irriterende. Faktisk sier noen personer med fibromyalgi kløe at det er verre enn smerten. I hovedsak er det en følelse av at bugs kryper på huden din eller alvorlig kløe som du bare ikke kan synes å kurere.

Ingen mengder kremer eller lotioner ser virkelig ut til å hjelpe og klør bare forlater huden din blodig uten noen lettelse. Selvfølgelig vil ikke mange mennesker umiddelbart knytte kløe med fibromyalgi, noe som gjør dette til et symptom som er veldig lett å overse.

Tingling eller Numb hender og føtter

I tillegg til smertene ved fibromyalgi, forårsaker det andre følelser i kroppen din. En av de hyppigste er en  følelse av prikking  i hendene eller føttene. Du kjenner sannsynligvis sensasjonen som det føles når lemene dine “sovner”.

Det er følelse av nummenhet i lemmen etterfulgt av en pins og nåler sensasjon som følelsen kommer tilbake. Men mens alle har et lem i søvn fra tid til annen etter å ha sovet eller sitter på det, kan følelsen fra fibromyalgi oppstå når som helst og blir vanligvis oversett av personer som lider av tilstanden.

Fibromyalgi forårsaker et bredt spekter av symptomer, og de fleste er lett å savne hvis du ikke er forsiktig. Sørg derfor alltid for å vurdere symptomene nøye og kom til legen dersom de blir alvorlige.

Leave a Reply