6 pijnloze symptomen van fibromyalgie. Dat zijn de meest voorkomende bij vrouwen.

Fibromyalgiepijn kan gemakkelijk je hele leven ontsporen. Het is een pijnlijke en schijnbaar eindeloze ervaring die je niet in staat stelt om de dingen te doen die andere mensen als vanzelfsprekend beschouwen. Maar terwijl die pijn het meest opvallende symptoom is en degene die normaal voor het eerst mensen naar de dokter stuurt, zijn er een groot aantal pijnloze symptomen van fibromyalgie.

En omdat veel van deze symptomen geen dingen zijn die mensen doorgaans associëren met fibromyalgie, blijven ze vaak onopgemerkt, wat het stellen van een diagnose kan vertragen. Dus, hier zijn enkele pijnloze symptomen van fibromyalgie waar je op moet letten.

6 Pijnloos Symptomen van fibromyalgie

Fibro Fog

Een van de meest voorkomende pijnloze symptomen van fibromyalgie – en een die moeilijk te herkennen is – wordt ‘ fibro-mist’ genoemd . Dit is in essentie een soort mentale waas dat van tijd tot tijd mensen met fibromyalgie treft en resulteert in een reeks mentale problemen. symptomen.

Gewoonlijk maakt fibro-mist het moeilijk om je te concentreren op dagelijkse taken of zorgt het ervoor dat je eenvoudige details vergeet die je zojuist hebt geleerd. Het is niet ongewoon dat iemand met fibro-mist iets doet als het achterlaten van hun huissleutels of een half uur op zoek is naar hun mobiele telefoon om te beseffen dat het in hun hand ligt.

Je kunt zelfs merken dat je de namen vergeet van mensen die je net hebt leren kennen, wat best gênant kan zijn. Maar dit zijn allemaal dingen die iedereen van tijd tot tijd overkomen, waardoor het moeilijk is om dit symptoom onmiddellijk te associëren met fibromyalgie. Maar als je constant moeite hebt met focussen, is het mogelijk dat je fibro-mist ervaart.

Angst

Angst is een ander veelvoorkomend pijnloos symptoom van fibromyalgie. Helaas voelt iedereen zich af en toe angstig en een groot aantal mensen over de hele wereld heeft last van angststoornissen. Zo   worstelt 18% van alle Amerikanen dagelijks met ernstige angsten, waardoor het de meest voorkomende geestesziekte in het land is.

Maar aanhoudende angst wordt ook geassocieerd met fibromyalgie. En dat betekent dat als u regelmatig paniekaanvallen of gevoelens van angst ervaart, u mogelijk de aandoening heeft.

Frequente darmbewegingen

Prikkelbare darmsyndroom  is een aandoening die ongeveer 10% van de wereldbevolking treft  . En het wordt gekenmerkt door een breed scala van problemen met je darmen. Het kan je constiperen of het tegenovergestelde doen en ervoor zorgen dat je vaak diarree hebt. Het is eigenlijk een veel ernstiger probleem dan de naam doet vermoeden.

Maar fibromyalgie kan vaak leiden tot symptomen die vergelijkbaar zijn met IBS. En mensen met fibromyalgie voelen zich vaak gestrest of hebben vaak een stoelgang.

Dus als je merkt dat je vaak naar de wc gaat (of niet vaak genoeg), dan heb je misschien last van fibromyalgie.

Frequent urineren

Nog een van de vreemde maar pijnloze symptomen van fibromyalgie is  vaak plassen. In wezen zal iemand die lijdt aan dit symptoom, merken dat ze een oncontroleerbare behoefte hebben om vaak te plassen, ongeacht hoe weinig ze drinken of hoe vaak ze gaan.

En hoewel dat misschien niet als een serieus probleem klinkt, stel je eens voor dat je heel erg moet plassen maar niet kunt opstaan ​​vanwege je ernstige fibromyalgiepijn. Of stel je voor dat je een beetje slaapt, je kunt onderbroken worden door de behoefte om de badkamer te gebruiken. Dat maakt frequent urineren een vrij onplezierig symptoom.

jeuk

Jeuk  is een van de meest voorkomende pijnloze symptomen van fibromyalgie en is een van de meest irritante. Sommige mensen met jeukende fibromyalgie zeggen zelfs dat het erger is dan de pijn. In wezen is het een gevoel van insecten kruipen op je huid of ernstige jeuk dat je gewoon niet lijkt te genezen.

Geen enkele hoeveelheid crèmes of lotions lijkt echt te helpen en krabben laat je huid bloederig achter zonder enige verlichting. Natuurlijk associëren niet veel mensen onmiddellijk jeuk met fibromyalgie, waardoor dit een symptoom is dat gemakkelijk over het hoofd wordt gezien.

Tintelingen of gevoelloze handen en voeten

Naast de pijn van fibromyalgie, veroorzaakt het een aantal andere sensaties in uw lichaam. Een van de meest voorkomende is een  gevoel van tintelingen  in uw handen of voeten. Je herkent de sensatie waarschijnlijk als hoe het voelt als je ledematen in slaap vallen.

Het is een gevoel van gevoelloosheid in de ledematen, gevolgd door een sensatie van pinnen en naalden wanneer het gevoel terugkeert. Maar terwijl iedereen een ledemaat in slaap valt van tijd tot tijd na het slapen of erop zitten, kan het gevoel van fibromyalgie op elk moment optreden en wordt het meestal over het hoofd gezien door mensen die aan de aandoening lijden.

Fibromyalgie veroorzaakt een breed scala aan symptomen, en de meeste zijn gemakkelijk te missen als je niet voorzichtig bent. Zorg er daarom altijd voor dat u de symptomen zorgvuldig overweegt en ga naar de dokter als deze ernstig wordt.

Leave a Reply