Folk med fibromyalgi, tar lengre tid å sovne, sove mindre og verre. forskning

Personer med fibromyalgi har mer problemer med  å sovne, kvaliteten på søvn er verre, og det lavere beløpet  ,  sammenlignet med befolkningen i befolkningen, ifølge  resultatene av en ny gjennomgang. 

Forskerne kalte oppmerksomheten til leger som spesialiserer seg på søvnforstyrrelser hos pasienter med fibromyalgi, siden sove bedre kan bidra til å forbedre symptomene på sykdommen.

Studien, ” Sleep disorders in fibromyalgia: a meta-analysis, case-control studies “, publisert i  Journal of Psychosomatic Research , gjennomgåtte flere tidligere publiserte studier som rapporterer forholdet mellom søvnforstyrrelser og utviklingen av fibromyalgi.
Fordelene med en god natts søvn har en positiv innvirkning på alle menneskers fysiske og mentale helse.
Ifølge forskerne påvirker dårlig søvn nesten 80% av pasientene med fibromyalgi, og studier har vist at dårlig søvnkvalitet er en risikofaktor for fibromyalgi.
Faktisk er dårlig søvn sterkt forbundet med alvorlighetsgraden av symptomer, jo færre pasienter sover, jo verre blir symptomene deres.
Kliniske studier med medisiner har vist at forbedring av søvnkvaliteten kan redusere smerte hos pasienter med fibromyalgi.
For å forstå egenskapene til søvnforstyrrelser, og dens effekt på pasienter med fibromyalgi, forskere anmeldt 25 studier av fibromyalgi og friske kontroller, med totalt 2086 deltakere, hvor søvn ble vurdert ved  polysomnografi  (19 studier), og  Pittsburgh Sleep Quality Index  (syv studier).

Studier som evaluerte sove med polysomnografi, rapporterte betydelige forskjeller mellom fibromyalgi pasienter og friske personer over tid våken etter innsovning, total søvntid og sove effektivitet, blant andre parametere.

Studiene som evaluerte søvn, med Pittsburgh-kvaliteten på søvnindeksen, rapporterte signifikante forskjeller i de samlede scoreene, perioden mellom å sove og begynne å sove, og søvnkvaliteten mellom de to gruppene av deltakere.
Ifølge denne vurderingen kan dette skyldes det faktum at pasienter med fibromyalgi har problemer med å sovne, har lavere søvnkvalitet og lavere søvn effektivitet, lengre vakketid før de sovner, kortere varighet av søvn og lett søvn. .

“Kliniske studier har vist at forbedring av kvaliteten på

Søvn kan redusere smerte i fibromyalgi sufferers “,

skrev forskerne.

“Derfor bør de primære omsorgspersoner bli informert om resultatene av denne studien, og bør vurderes ved å ta initiativ, risiko for søvnforstyrrelser hos pasienter klager av kronisk utbredt smerte, eller vurdere diagnosen fibromyalgi disse pasientene
 
Leger må også aktivt behandle søvnforstyrrelser, spesielt når dårlig hvile er identifisert hos personer med fibromyalgi .

Leave a Reply