Mystikken til fibromyalgi er endelig løst! Vennligst del denne informasjonen med alle du kjenner!

I mange år har pasienter med fibromyalgi lidd uforklarlig smerte, som mange leger trodde bare var psykologiske eller “i hodet” og mysteriet med fibromyalgi ble løst.

Nå er ofrene for fibromyalgi validert. Forskerne isolerte hovedkilden til smerte hos disse pasientene på de usannsynlige stedene – overskytende blodkar i hånden.
Disse overskytende blodkar er en spesiell type nervefibre kalt arteriole-place (AV) shunts. De thestudy forskerne, publisert i smerte medisin journal, undersøkte huden på hånden av en pasient som hadde mangel på sensoriske nervefibre, og dermed forårsaker redusert reaksjon på smerte. Deretter undersøkte de hudprøver fra hendene til andre fibromyalgipatienter og fant en overdreven mengde av shunts.

Inntil da ble AV shunt-fibre bare ansett å være ansvarlige for å regulere blodstrømmen. Nå har det blitt oppdaget at det er en direkte sti mellom disse nervene og hele kroppen smerte at mange pasienter lider av fibromyalgi, så nå kan vi fortelle mysteriet om fibromyalgi løst.

Sier Dr. Frank L. Rice, nevroforsker,

 

Vi har allerede tenkt at disse nerveendingene bare har vært involvert i å regulere blodstrømmen på et underbevisst nivå, men her ser vi bevis på at terminering av blodårer også kunne bidra til vår bevisste følelse av berøring … og også smerte. Denne dårlig styrte blodsirkulasjonen kan være kilden til muskel aches og achiness og følelsen av tretthet som skal skyldes melkesyre oppbygging og lave nivåer av fibromyalgi betennelse [hos] pasienter. Dette kan igjen bidra til hyperaktivitet i hjernen.

Denne funn kan føre til fremtidige effektive behandlinger for sykdommen, da dagens behandlinger som narkotisk smertestillende medisin, anti-epileptiske stoffer og anti-depressiva har unnlatt å bringe lettelse til millioner av pasienter.

I tillegg kan dette gjennombruket føre til løsning av andre kjedelige problemer som omgir denne mystiske sykdommen, som for eksempel nedsatt tretthet, ekstrem smerte i hendene og andre spesifikke punkter i kroppen, samt hvorfor det kalde været ser ut til å forverre symptomene .

Leave a Reply