Fibromyalgie-patiënten kunnen hulp krijgen bij injecties met triggerpoints

Auteur: Rida Hassan

Fibromyalgie is een aandoening waarbij je ontsteking van spieren en chronische pijn hebt. Dit kan een verwoestende pijn zijn en het bereik kan variëren van mild tot matig en van matig tot ernstig. Verscheidenheid aan symptomen en gezondheidsgerelateerde problemen kunnen er zijn als gevolg van fibromyalgie.

Pijn in de nek, schouders, heupen en andere gebieden kunnen de symptomen zijn van fibromyalgie. Je normale activiteiten kunnen verstoord zijn door de pijn in de spieren. Depressie en angst kunnen hierdoor optreden en u kunt verhoogde stressniveaus hebben.

Mensen die gediagnosticeerd zijn met fibromyalgie kunnen last hebben van chronische pijn die over maanden of zelfs jaren kan blijven. Mensen worden meestal moe en niet in staat om de routine-activiteiten uit te voeren vanwege deze chronische pijn.

Deze pijn kan je een zware tijd bezorgen, wat leidt tot depressie en isolatie. U kunt zich uitgeput en moe genoeg voelen om zelfs uit bed te komen. Niet in staat om sociale evenementen en activiteiten bij te wonen vanwege gebrek aan energie kan leiden tot isolatie en eenzaamheid. Als u beroofd slaapt, kan dit een belangrijke reden zijn om minder energie te hebben.

Er zijn veel alternatieve therapieën voor fibromyalgiepatiënten. Medicamenteuze behandelingen zijn er, maar veel mensen vermijden het innemen van farmaceutische medicijnen, omdat ze vinden dat deze medicijnen hun toestand niet verbeteren. In plaats van medicijnen te nemen, vinden mensen andere manieren om hun aandoening te behandelen.

massages

Om de pijn te verzachten, neigen mensen meer naar massage-, acupunctuur- en triggerpoint-therapieën. Een professional kan de massage in een ontspannen omgeving doen, zodat de persoon zich ontspannen voelt en de spierspanning vermindert. Massage kan ook effectief zijn als je het thuis doet. Het verlicht spierstijfheid en pijn.

Acupunctuur

Het is een traditionele Chinese spierbehandeling die helpt bij het ontspannen van spieren en het stimuleren van de energiestroom door Qi vrij te geven. Qi wordt de energiestroom van een lichaam genoemd en acupunctuur is effectief geweest voor het verminderen van stress en het verlichten van de pijn van fibromyalgie.

Triggerpoint-therapieën

Pijnlijke triggerpoints die verband houden met fibromyalgie kunnen specifiek worden behandeld met triggerpoint-therapieën. Energie kan worden toegepast op diepe spierweefsels en pijnlijke gebieden vanaf een niet-invasieve manier, dat wil zeggen therapie op een lager niveau. Het aanspannen van de spieren en het verlichten van pijn kan ook worden gedaan door het strekken van de warmte. Voordat een bepaald gebied wordt uitgerekt, wordt er warmte op aangebracht, zodat de spieren los en flexibel zijn. Myofascial release en triggerpoint-massage zijn manuele therapieën die kunnen worden uitgevoerd door fysieke of massagetherapeuten. Lidocaïne is aanwezig in Lidoderm-pleisters en u kunt ze op recept krijgen.

Het inbrengen van een naald met verdoving (lidocaïne of corticosteroïden) in het midden van het triggerpunt is triggerpoint-injecties die helpt bij het loslaten van beklemming en pijn. De pijn is geëlimineerd na de injectie. Deze injecties zijn een snel en pijnloos proces voor het verlichten van pijn en kunnen worden gegeven in het spreekkamer. Tijdens één bezoek kan deze behandeling in veel delen van het lichaam worden uitgevoerd.

Spiergroepen zoals armen, benen, nek en onderrug kunnen worden behandeld met TPI’s. Fibromyalgie en spanningshoofdpijn kunnen ook worden behandeld door TPI. Myofasciaal pijnsyndroom kan ook worden behandeld.

Sommige triggerpoints kunnen worden behandeld door fysiotherapie, massages of stretching, dus het is niet nodig om alle triggerpoints te injecteren. Maar de chronische triggerpoints kunnen effectief worden behandeld door TPI om de pijn en druk te verlichten. Deze zijn het beste voor die patiënten die lijden aan fibromyalgie of andere spierpijn en waarvan de triggerpoints actief zijn.

Natuurlijk zijn er veel manieren om fibromyalgie te behandelen en deze farmaceutische medicijnen zijn maar één manier. Alternatieve therapieën zoals massage, beweging, triggerpoint-therapie, acupunctuur en andere methoden worden ook gebruikt. Het is bewezen dat verschillende therapieën effectiever zijn voor verschillende mensen.

Als je fibromyalgie behandelt, zal het veranderingen in je levensstijl aanbrengen, zoals je een vast schema zou moeten hebben, en zou je moeten proberen niet teveel te plannen of te plegen. Het handhaven van stressniveaus en het vinden van manieren om de stress te verminderen is belangrijk voor mensen. Triggerpoint-therapie is ook effectief bij de behandeling van fibromyalgie. Probeer verschillende methoden voor de behandeling.

Leave a Reply