Hoe warmte en zomervochtigheid uw fibromyalgie beïnvloeden

Door: Leena Mark

Fibromyalgie is vooral bekend vanwege de pijn, vermoeidheid en ongemakken die het veroorzaakt, en verschillende factoren kunnen het risico op pijn verhogen of vergroten. Veel patiënten hebben gemeld dat ze meer pijn ervaren als ze worden blootgesteld aan verschillende soorten weer. Bijvoorbeeld, buiten op een zonnige dag zijn, of als het regent, of als de dag te koud is, kan iemand met fibromyalgie beïnvloeden. Elke mogelijke verandering kan een effect hebben, zelfs in een bank of winkel met een te lage airconditioning kan een patiënt met fibromyalgie behoorlijk slecht doen voelen.

Wetenschappelijk wordt aangetoond dat klimaat, druk, hoogte, vochtigheid en zwaartekracht veranderingen in spieren en weefsel kunnen veroorzaken, die verschillende reacties tussen kou en warmte veroorzaken. De gemelde problemen zeggen dat het hebben van controle over de situatie van groot belang is om het weer geen invloed te laten hebben op een patiënt. Het is beter om te zeggen dat in een meer neutraal of koel klimaat de beste manier is om een ​​toename van pijn te voorkomen. Veel mensen hebben gezegd dat ze vanwege de weersomstandigheden een andere locatie moesten kiezen omdat extreme weersomstandigheden het moeilijk maken om met fibromyalgie om te gaan. Het is moeilijk om te bewegen voor sommige patiënten, bijvoorbeeld omdat ze er meer van genieten bij koud weer dan in een warme omgeving. Ze kunnen de pijn niet verdragen, dus er is geen andere optie.

De tegenspraak deel is dat sommige studies vonden een relatie tussen fibromyalgie en klimaat, maar de verontrustende deel is dat mensen het gevoel, maar verder onderzoek toont aan dat het klimaat een van de voorwaarden die pijn en andere symptomen, zoals te verhogen zou kunnen zijn vermoeidheid. spierpijn, slechte slaap en hoofdpijn. Dit is wat verschillende weersomstandigheden doen met het lichaam.

Warm weer
Door de conditie neemt het lichaam ook zijn temperatuur en spieren toe. Wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan hoge temperaturen, verliest het gemakkelijk meer water, waardoor mensen snel moe worden. De enige positieve actie is dat het lichaam flexibeler is en het risico op letsel vermindert. Dat is de reden waarom mensen moeten opwarmen voordat ze sporten of sporten.

Koud weer
Koud weer verlaagt de lichaamstemperatuur en houdt in dat de koudere, minder flexibele spieren zijn. Het zorgt ervoor dat het lichaam sneller calorieën verbrandt, zodat het lichaam moe wordt en de weerstand om een ​​activiteit te voltooien niet voldoende is. De meest gerapporteerde effecten van fibromyalgie zijn wanneer de temperatuur laag is. Studies tonen aan dat de symptomen verergeren wanneer het lichaam afkoelt en de pijn afhangt van het type fibromyalgie dat de patiënt heeft.

Patiënten met fibromyalgie zijn niet de enigen die lijden aan het weer, omdat mensen met reumatoïde artritis, multiple sclerose en artrose ook meer pijn voelen wanneer ze in koudere omstandigheden aanwezig zijn. 90% van de patiënten is het er in de studies over eens dat klimaat de belangrijkste impact is op de symptomen van fibromyalgie. Helaas is de temperatuur niet de enige klimatologische toestand die mensen melden. Ze zeiden ook dat wind, neerslag, vochtigheid en luchtdruk factoren zijn om over te klagen.

Vochtigheid
Vochtigheid is de aanwezigheid van waterdamp in de lucht. Daarom is het heel logisch als ze zeggen dat het mensen met fibromyalgie beïnvloedt omdat vocht ervoor zorgt dat het lichaam afkoelt en de omgeving zwaarder wordt. Als het laag is, melden patiënten dat ze meer last hebben van hoofdpijn, stijfheid, gegeneraliseerde pijn en uitbraken.

Neerslag
Met andere woorden, neerslag is regen, maar het is ook een weergave van alles wat uit de lucht komt en water bevat. Zelfs sneeuw is een vorm van neerslag die mensen kan treffen. Wanneer dit gebeurt, rapporteren mensen dat de pijn en vermoeidheid zijn verergerd.

Luchtdruk
Dit is de maat van de lucht die om ons heen is. Op warme dagen is de lucht hoog, maar op een koude dag dalen de barometrische drukken. Het leidt tot spierpijn en andere pijn.

De windwind
veroorzaakt gewoonlijk een daling van de barometerdruk en kan mensen doen klagen over vermoeidheid, hoofdpijn en verschillende spierpijn.

Hoogte
Als we het hebben over hoogte, heeft het veel te vertrouwen. Als je gedrogeerd bent, is zuurstof minder beschikbaar, waardoor het moeilijker voor het lichaam wordt om te ademen. Door minder zuurstof te hebben, ben je sneller moe. In dit geval meldden mensen dat ze meer spierpijn en hoofdpijn hadden.

Advies voor patiënten met fibromyalgie
Daarom zien we dat alles wat ervoor zorgt dat het lichaam verandert voor externe en extreme omstandigheden, degenen zijn die de meeste problemen veroorzaken voor mensen met fibromyalgie. De beste opties zijn om altijd op een zeer warme en comfortabele plek te zijn, waar je constant verschillende situaties kunt beheersen. Let alstublieft op de volgende tips.

Blijf altijd gehydrateerd: hydratatie is voor iedereen een belangrijke gewoonte. Drink veel water en de hoeveelheid hangt af van waar je woont, als je in warmere gebieden woont heb je meer water nodig. Doe het continu en het maakt niet uit of je geen dorst hebt, doe het toch. Drink geen alcohol, genoeg, vermijd koude dranken en dranken met een grote hoeveelheid suiker. Je moet water drinken voor, tijdens en na elke intense activiteit die je doet en we oefenen ook. Neem altijd een fles water naast je.
Wees altijd cool: draag comfortabele en koele kleding. Neem overdag verschillende koele douches. Als u een airconditioner kunt betalen, aarzel dan niet om het te kopen. Ga zwemmen en als je pijn voelt, is het een goed idee om soms af te koelen met ijs. Maak lange wandelingen om frisse lucht in te ademen, en het is een goed idee om ‘s nachts te wandelen. 
Comfort: kies er altijd voor om zich op je gemak te voelen waar je bent. Het is een goed idee om kleding te dragen volgens het weer. Als je in een warm klimaat bent, probeer dan lichte kleding en felle kleuren te dragen, allemaal gemaakt met lichtgewicht en frisse stoffen. Draag korte broeken en shirts. Als u in een koude omgeving verkeert, draag dan indien nodig jasjes, een lange broek en handschoenen en draag iets op uw hoofd.
Oefening: u kunt ook trainen om gezond te zijn. Tijdens het trainen krijg je enige weerstand om met alle omstandigheden om te gaan. Stel regelmatig niet bloot aan extreem weer, maar buiten. Het is alleen om je lichaam te helpen zich aan te passen en te versterken. Ga naar grote hoogten om je lichaam veranderingen te laten voelen, en op die manier kun je je lichaam gemakkelijk aanpassen. Regelmatige lichaamsbeweging helpt ook je lichaam gezond en ontspannen te zijn. Maar houd in gedachten dat extreme lichaamsbeweging geen goed idee is voor mensen met fibromyalgie. Trek niet aan totdat de limiet een andere belangrijke overweging is die u zou moeten overwegen.
Wees voorzichtig met waar je bent en vermijd risico’s. Het is erg belangrijk om aandacht te schenken aan wat u beïnvloedt, waar u woont, in uw huis, in uw stad, in wat u omringt. Zoek naar plaatsen waarvan je denkt dat je een beter leven en een betere relatie met fibromyalgie kunt hebben. Preventie is altijd een goede sleutel om te vechten.

Leave a Reply