Stress is het grootste probleem dat zich voordoet bij mensen die worden beïnvloed door fibromyalgie!

Hoe om te gaan met fibromyalgie en stresspijn

Iedereen wordt geconfronteerd met een soort van stress in hun leven. Stress is iets dat iedereen kent en dat als een deel van het leven wordt beschouwd. Misschien heeft het niet genoeg geld, problemen met het huwelijk of kinderen, etc. Het kan van alles zijn. Mensen met fibromyalgie hebben een hoge mate van stress.

Iedereen kent de stress van het zijn van een stille moordenaar. De symptomen en bijwerkingen van stress kunnen een hartaanval, hartproblemen, angst, depressie en enkele andere problemen veroorzaken. Stress is het grootste probleem dat optreedt bij mensen die last hebben van fibromyalgie.

Enkele hoogtepunten van stress en fibromyalgie

Er wordt aangenomen dat de hypothalamische bijnieras van de hypofyse in het lichaam de stress aanpakt die ontstaat. Wanneer mensen worden getroffen door fibromyalgie, heeft deze aandoening een instorting in deze as en deze niveaus zijn veel hoger dan bij normale individuen.

Mensen met fibromyalgie hebben verschillende niveaus van HPA en kunnen hormonen verminderen die stress bestrijden, zoals adrenaline en cortisol. Stressniveaus raken zonder waarschuwing zonder deze broodnodige stressverlichters.

Een persoon kan ziek worden door deze stress. Veel klachten ontstaan ​​door stress en je weet niet eens dat deze te maken hebben met stress. Wanneer een persoon ook lijdt aan fibromyalgie, kan dit een ongunstige situatie veroorzaken. Je ervaart meer pijn met stress en fibromyalgie is een syndroom waarbij veel stress optreedt. Als u een migraine ervaart, kan deze stress de pijn intensiveren. Stress intensiveert ook andere pijn veroorzaakt door fibromyalgie.

Wanneer je gestresst bent, wordt je slaap ook beïnvloed. Mensen die stress ervaren, hebben vaak het gevoel dat ze niet gemakkelijk kunnen slapen. Het lijkt erop dat je geest constant rent, zelfs als je in slaap valt. Je weet niet eens hoe je met deze stress om moet gaan. Alles begint in je hoofd te verschijnen wanneer het tijd is om te slapen. Je hebt het onvermogen om te ontspannen.

Hoe stress te verminderen

Als u de stress van uw leven vermindert, kunt u uw fibromyalgie onder controle houden. Dit lijkt eenvoudig, maar dat is het niet, vooral als er veel andere problemen zijn die zich ook voordoen. Als u vandaag probeert uw stress te verminderen, kunt u zeker effectief omgaan met stress. Je kunt verschillende dingen doen om met stress om te gaan.

Yoga en meditatie worden als effectief beschouwd bij het verlichten van stress. Yoga kan moeilijk zijn voor mensen met fibromyalgie, maar sommige basisbegrippen kunnen enorm helpen. Het proces van inademen en uitademen met behulp van de spieren van het lichaam is meditatie. Dit wordt ook eeuwenlang gebruikt en is een vorm van Chinese geneeskunde zoals yoga.

Stress kan ook worden verbeterd door het gebruik van anti-angst medicijnen. Artsen schrijven dergelijke medicijnen voor die u kunnen helpen kalm te blijven en de stress tot een minimum te beperken. Als u denkt dat deze medicijnen u enig voordeel zullen opleveren, kunt u uw arts raadplegen om erachter te komen welke het beste voor u is.

Neem een ​​pauze om te ontspannen en zoek ook wat tijd voor jezelf. Diepe ademhalingstechnieken zijn ook effectief in het verlichten van stress, en de dingen die je leuk vindt, zorgen ook voor wat ontspanning. Het kan zijn als wandelen in het park, tijd doorbrengen met je geliefden, een activiteit doen of zoiets. Maar zorg ervoor dat je wat tijd besteedt aan het doen van de dingen die je leuk vindt.

Het eten van een gezond en uitgebalanceerd dieet helpt ook om stress te verminderen. Meestal relateren mensen geen stress aan het voedsel dat ze eten, maar er is een zekere associatie. Het is belangrijk om verse groenten en fruit te nemen. Probeer ook mager vlees te eten zoals kip en vis. Het vermijden van bewerkte voedingsmiddelen en suiker kan voordelen opleveren.

Soms is het moeilijk voor je om een ​​deel van het voedsel in je leven te elimineren, maar als je dat doet, is het de moeite waard. Het is ook belangrijk om de juiste hoeveelheid voedsel te eten. Het stressniveau begint te stijgen als je te veel eet of het verkeerde voedsel eet.

Raadpleeg uw arts voor meer manieren om stress te verlichten. Uw arts begrijpt uw ​​zaak correct en kan u aanbevelingen geven die goed voor u zijn. U kunt uw stress beheren met het advies van een arts.

De onderste regel

Er wordt aangenomen dat mensen die lijden aan stress ook last hebben van fibromyalgie en omgekeerd. Dus stress en fibromyalgie gaan hand in hand. Het is niet gemakkelijk om met stress om te gaan, maar je moet effectieve manieren vinden om je leven te beheren en stress te verminderen. Door spanning wordt het erger en dus ontstaan ​​er meer pijn en problemen.

Er wordt geconcludeerd dat het mogelijk is om met stress om te gaan en het leven te leiden dat u wilt, met de hulp van uw arts en met de hierboven verstrekte informatie. Doe een poging om met stress om te gaan. Maak een lijst met dingen die u kunt doen om stress te verminderen en vraag uw arts naar manieren om stress te verminderen. Je kunt zonder stress leveren aan een nieuwe persoon.

Leave a Reply