Lady Gaga Fibromyalgia Aankondiging Geeft stem aan miljoenen patiënten

Door: Maria Benson

Logan, Utah. Verklaring van Sharon Waldrop, vice-president van de Nationale Fibromyalgie & Chronische Pijnvereniging op de recente aankondiging van Lady Gaga dat zij aan de ziekte lijdt:

“We prijzen Lady Gaga voor de ongelooflijk dappere daad van het onthullen van haar fibromyalgie-diagnose. Door haar verhaal met de wereld te delen, geeft ze een stem aan de naar schatting vijf miljoen Amerikanen zoals ik – met name vrouwen – die lijden aan de ziekte.

Fibromyalgie wordt gekenmerkt door een lange lijst van symptomen, waaronder chronische pijn en slopende vermoeidheid. De oorzaak is nog onbekend, er is geen remedie en het ontbreekt aan effectieve behandelingen en begrip. Betere behandelingen en een remedie kunnen worden gevonden, als we mensen bewust maken van de ziekte en de verwoestende uitdagingen die het dagelijks presenteert aan miljoenen Amerikaanse gezinnen.
Fibromyalgia’s onzichtbaarheid en het misverstand van het publiek over de effecten ervan, maken mensen vaak bang om hun diagnose te onthullen. Toen ik de ziekte kreeg, dacht ik dat mijn leven voorbij was. Mijn eens zo gezonde lichaam voelde zich plotseling zwaar gekneusd en gebroken, hoewel ik er aan de buitenkant heel goed uitzag. Er werd zelfs naar mij geroepen omdat ik mijn invalideparkeerpas gebruikte, omdat mensen niet geloofden dat die van mij was. Degenen die lijden aan fibromyalgie kunnen uw vrienden, collega’s, buren en familieleden zijn, die jarenlang in stilte aan deze ziekte hebben geleden. Het is onze hoop dat de moedige daad van Lady Gaga om naar voren te treden in het licht, anderen zal inspireren hetzelfde te doen.

Er zijn meer antwoorden, maar we hebben de hulp van iedereen nodig om te pleiten voor meer middelen om ze te vinden. We dringen er bij het publiek op aan om contact op te nemen met hun wetgevers en hen te vragen de nationale pijnstrategie van het ministerie van Volksgezondheid en Human Services te implementeren en te financieren om de last van chronische pijn in Amerika aan te pakken. We verheugen ons op voortzetting van ons werk om een ​​remedie voor fibromyalgie te vinden. Met de steun en deelname van leiders zoals Lady Gaga, de overheid, advocaten en patiënten is geen enkel doel onhaalbaar. “

De National Fibromyalgia & Chronic Pain Association is uw partner bij het aanpakken van fibromyalgie en chronische pijn. Ons doel is om een ​​eind te maken aan chronische pijnaandoeningen door het ontsporen van levens door vroegtijdige diagnose te bevorderen, wetenschappelijk onderzoek voor een remedie te bevorderen en pleiten voor geschikte, toegankelijke en betaalbare behandelingen.

Leave a Reply