De 10 meest hatelijke dingen die mensen tegen mensen met fibromyalgie zeggen

We weten dat veel patiënten naast de pijn, vermoeidheid en mist van fibromyalgie ook lijden aan het stigma dat gepaard gaat met het hebben van een chronische ziekte. We vroegen onze lezers om enkele van de meer haatdragende voorbeelden van wat mensen tegen hen zeggen. Wees gewaarschuwd, sommige dingen zijn gewoon hartverscheurend. Maar het is belangrijk dat we dit in het licht brengen. We hadden zo’n overweldigende respons dat we besloten om wat van hen te delen.

Beeldresultaat voor de 10 meest hatelijke dingen die mensen tegen mensen met fibromyalgie zeggen

Een waarschuwing voor snelle inhoudsopmerking / trigger: sommige van deze dingen zijn  echt  hatelijk. We plaatsen ze in de hoop dat ze kunnen worden gedeeld met mensen die waarschijnlijk iets van deze dingen zullen zeggen en er twee keer over nadenken, maar ze kunnen ook traumatisch zijn voor mensen die dit soort dingen in hun dagelijks leven horen.

1. Mensen met fibromyalgie zijn gewoon lui

Dit is een moordenaar, en de overgrote meerderheid van onze respondenten zei dat ze te horen kregen dat ze dingen gewoon niet wilden doen.

Enkele reacties:

DAT IK LUI IK SPEEL NAAR MIJN FIBRO EN HAAR ALLEN IN JE HOOFD EN JE KUNT MEER DOEN DAN JE DENKT DAT JE KUNT!

LUIE, IEDEREEN KWETST.IEDEREEN HEEFT ARTHRITIS. JE MOET UITOEFENEN, JE MOET LOPEN. BLAH BLAH BLAH.

MIJN 17-JAAR-OUDE ZOON BRAAKTE MIJN HART, HIJ ZEI DAT IK NIET ZOU ZIJN WAS IK LUI. OOK AL HOORT HIJ MIJN SCHREEUW IN MIJN SLAAP IN PIJN DRAAI TWEE MUREN. IK BEN 53 EN MOET EEN WALKER GEBRUIKEN.

ZE HEBBEN MIJ VERTELD DAT IK SLECHTS LUIK WAS DAT IK OPGEWEKT EN VERHUIST ROND IK ZOU BETER OF ALLES IN MIJN HOOFD VOELEN ALS IK ZOU IETS ZOUDEN ZIEN OM MIJN MENING BEZET TE HOUDEN IK ZOU OK ZIJN.

“KINDERBESCHERMINGSDIENSTEN NAMEN MIJN 5 KINDEREN OP. OP RECHTSPUNTEN, DE RECHTER HEEFT ME EN MIJN ARTSEN EN GETUIGEN VAN DE EXPERT OVERSCHREDEN EN ZE GEZEGD DAT HET GEEN ZIEKTE WAS EN IK SLECHTS LUISTERDE.

LUI, EEN AFVAL VAN RUIMTE, NIETS MEEGEDEELD MET MIJ, WAAROM ZOU IK DE REGERING VAN DE REGERING WILLEN VERLIEZEN MET HET WIL ZIEN VAN DE HAND VAN DISABILITEIT?

MIJN EX ECHTGENOAMST VERTELD ME IK WAS EEN LUI SPONGING C $ & T DAT IK NIET FINANCIEEL OF ROND HET HUIS BIJDRAGENDE MEDEWIJD NA VEEL MISBRUIK Ik VOND UIT DAT HIJ WAS BEDRIEGEND EN HIJ LATEN.

Zoals je kunt zien, is dit heel gewoon en pijnlijk. Sterker nog, mensen eamil Fibromyalgie Behandelen gewoon spugen dit soort van haat. Bijvoorbeeld, deze persoon raakte zichzelf zo opgewerkt dat ze klaar waren in all-caps:

JULLIE WEAK INDIVIDUEN ZIJN ENKEL OP ZOEK NAAR EEN SNELLE VASTSTELLING, EEN EENVOUDIGE BEHANDELING, ER IS NIET ÉÉN, ZEER OVER HET (SIC) EN ZORG VOOR JEZELF, LOL GEEN MEDICIJN IS OM IEDEREEN MET FIBRO TE HELPEN JE MOET WERKELIJK VAN JE EZEL KOMEN OM JEZELF TE HELPEN. WAAROM GEEN GELIJKHEID ALS DAT? STOP PEDDLING TRASH. JE MISLEIDT. IK HEB GEEN VOLGENDE JOUW TRASHY BULLSHIT PAGINA IN EN IK ZAL DEZE BERICHTEN ALS MISLEIDING RAPPORTEN. PRETTIGE DAG. (SIC)

We hebben een leuke dag gehad en hebben deze persoon ook verboden. Maar de opmerking van deze persoon raakt ons volgende type haatdragende opmerking.

2. Fibromyalgie bestaat niet

Een klassieker die iedereen heeft gehoord, en het is zo moeilijk omdat we misschien de nummer één haatdragende uitspraak hadden moeten maken omdat het de basis is van alle stigmatisering tegen mensen met fibromyalgie.

IK ZAG EEN ARTS VOOR EEN ANDERE MEDISCHE VOORWAARDE. EENS HIJ ZAG FIBROMYALGIE OPGEGEVEN OP MIJN MEDISCHE KAART HEEFT HIJ EEN PUNT GEMAAKT OM ME TE VERTELLEN “IK GELOOF NIET DAT FIBROMYALGIA EEN ECHTE DING IS. DE ARTSEN DIE DEZE DAGEN DOEN, MOETEN HUN LICENTIE HERZIEN WORDEN. HET IS GEWOON NIET BESTAAN. WELKE MEDS GAAT U ER VOOR?

HET IS EEN ZEER ZIEKTE. IK ZET MIJN ZWARE GEZICHT OP 24/7. NIEMAND KAN ONZE PIJN EN LIJDEN ZIEN, ZODAT ZE VRAAGEN ALS HET ECHT IS OF WIJ ZIJN ENKEL AANDACHT ZOEKEN. HET IS VEEL MAKKELIJKER OM TE PRETEN DAT IK OK BEN, DAN IS HET UIT TE LEGGEN WAAROM IK NIET BEN.

3. Het zit allemaal in je hoofd

Dit hangt nauw samen met “bestaat niet”, maar het is een veel explicietere manier om fibro-patiënten te verlichten.

DAT IK LUI IK SPEEL NAAR MIJN FIBRO EN HAAR ALLEN IN JE HOOFD EN JE KUNT MEER DOEN DAN JE DENKT DAT JE KUNT! EN MENSEN HEBBEN GEZEGD IK WIL HET NIET HOREN EN WIJ HEBBEN ALLEMAAL PROBLEMEN. ZE MOETEN EEN DAG IN MIJN SCHOENEN STAAN !!

ZE ZULLEN DINGEN ALS “U IS NIET ZIEK DAT HET ALLEN IN UW HOOFD IS” OF “HET LIJKT NIET ALS U IN PIJN” MAAKT UW HART ACHE MET SCHEUREN DIE NIEMAND U ZULT BEGRIJPEN.

ZE HEBBEN MIJ VERTELD DAT IK SLECHTS LUIK WAS DAT IK OPGEWEKT EN VERHUIST ROND IK ZOU BETER OF ALLES IN MIJN HOOFD VOELEN ALS IK ZOU IETS ZOUDEN ZIEN OM MIJN MENING BEZET TE HOUDEN IK ZOU OK ZIJN.

Zoals je kunt zien, zijn mensen wreed en gebruiken ze graag meerdere haatdragende opmerkingen.

4. Je ziet er niet ziek uit

Omdat fibromyalgie een onzichtbare ziekte is, zien mensen die het hebben vaak niet “ziek”, wat dat ook betekent. Het is ook een van de meest frustrerende dingen die een fibro-strijder voor haar kan doen.

JE ZIE JE NIET ZEKER. Kijk naar jou, je bent een atleet. GEEN MANIER HET IS DAT SLECHT. ZUIG HET OP …. IK HEB 2 ZEER GOED BETALENDE JOBS VERLOREN OMDAT MIJN ZEKERE ZIEKTE.

IK GING NAAR EEN CONCERT IN EEN STADION OM TE WORDEN VERTELD Ik kijk niet uit en FIBROMYALGIA IS SLECHTS EEN FILM VAN MIJN VERBEELDING OM DE BELASTINGBETALEN TE SCAMEN, NODIG OM TE ZEGGEN DAT WE HET CONCERT EN DE GELEIDE RECHTSE THUIS LIGGEN, EEN BRIEF VAN KLACHT HEBBEN GESCHORST MAAR NOG NOOIT EEN BEVESTIGING VAN HEN ONTVANGEN.

DEZE VROUWEN KWAMEN NAAR DE AUTO EN ZE KAN JE ER NIET PARKEREN?Toen ik haar mijn invaliditeitsschijf liet zien, zei ze dat je er niet meer uit kon zien en dat het niet goed ging dat we een auto konden hebben ???

5. God straft je voor je zonden

Deze mensen nemen het slachtoffer de schuld van het volgende niveau door ziekte een oordeel te geven over iemands morele karakter. Het is schandelijk.

MIJN OOM, DIE EEN PREDIKER IS, VERTELDE ME IK WERD GEDRANSELD DOOR GOD VOOR ALLE WILD DINGEN DIE IK HEB GEDAAN EN MIJN FAMILIE WONDEN WAAROM IK NIET GELOOF.

HET RUSTSTE DING DAT IK GEBEERD HEEFT, IS DAT GOD ME VOOR MIJN ZONDEN STRAFT. IK KENT VEEL GOEDE CHRISTENEN DIE VAN KANKER ZIJN GESLOTEN … IK DENK NIET DAT ZE WERD GEDRONKEN. HOE ZE ZE ZEGGEN DIT AAN MIJ?

6. Je probeert alleen maar drugs te krijgen

Dit is ook een treurig neveneffect van de opioïde crisis in de Verenigde Staten. We gaan ervan uit dat iemand die pijn heeft, gewoon probeert pillen te krijgen.

IK BEN LUI, GOED VOOR NIETS, DOE NIETS MET MIJN LEVEN, IK MOET MEER DOEN, IM EEN PILL POPPER (IK HEB EEN HARD TIJD OM MEDS TE NEMEN TENZIJ IK HET OOK HEB) EN MIJN FAVORIETE BEN IK NAM ALLES!

IK BEN NIET ZEKER, MAAR DAGEN LAM IK GEVOELIG ALS EEN ADDICT MEER DAN TYLENOL.IK BEN 54 JAAR OUD WANNEER JE OPhoudt jezelf te VERDEDIGEN. HET MAAKTE ME AAN HET HUILEN.

Ik werk met mijn moeder en ik had een verschrikkelijke pijndag. ROND DE LUNCHTIJD WAS IK EINDELIJK HET GEKREGEN EN KON IK DE SCHEUREN NIET TERUGHOUDEN. IK WAS SCHREEUWEND EN SCHREEUWEND ALS ZE 10 MINUTEN HEEFT VERTELD OM MIJ TE VERZUIMEN EN TERUG TE GAAN NAAR HET WERK. IK VERTELDE HAAR DAT IK NAAR HUIS MOET GAAN EN MIJN MEDS NEMEN WAARVOOR ZE ZEI: ‘IK DENK DAT JE SLECHTS AAN JE MEDS WORDT VERSLAAFD.’

IK WAS EEN DRUGSADVISEUR OP EEN PUNT, OMDAT IK ZO VEEL GENEESMIDDELEN WAS. Ik voelde alsof ik net zo goed kon opschieten met de manier waarop mensen naar mij keken. ‘

IK HEB EEN RECEPTIONIST BEKIJK MIJN BESTAND EN TEL MIJN MEDS DIE MIJ VERTELLEN IK MOET NOG VEEL LINKS HEBBEN, NOOIT MEER GREETEN EN IK TELDE TEN SLOTTE MIJN DR NA MAANDEN EN HIJ WAS ZO VERSTANDIG MET HAAR EN VERTELDE ME HEM TE VERTELLEN DINGEN RECHTSTREEKS WEG, ZE HEEFT GEEN RECHT DAT TE DOEN. HIJ SORTEERDE HAAR UIT EN OOK DE APOTHEKER DIE OP MIJN MEDEN ZOU REKENEN EN HOEVEEL IK GENIET, ZONDER MIJN VELE MEDISCHE KWESTIES TE KENNEN.

7. Je hoeft alleen maar te oefenen en wat gewicht te verliezen

Dit is vergelijkbaar met “Je bent lui” en “Het zit allemaal in je hoofd” met de toegevoegde bonus van gewichtsverlies. Het is verachtelijk. Dit is wat onze lezers hebben gedeeld:

IK MOET DEALEN MET ONBEWERKTE DR.S. WIE WAREN NOG GEVOELIG, ZEGGEN DE DINGEN ZOALS, GOED, ALS JE EEN GEWICHT ZOU VERLIEZEN EN UITGAAN EN OEFENING ZOU JE OK ZIJN EN DEZE VOORWAARDE IS NIET ECHT EEN VOORWAARDE!

OEFEN EN SLUIT ENIG GEWICHT EN JE VOELT BETER. OF JULLIE GELUID GELUKKIG OM DIE DIAGNOSE TE HEBBEN, ZIJN JIJ ENKEL EXCUSES TE ZOEKEN.

“GOED MISSCHIEN ALS JE GEWICHT HEEFT VERLOREN EN GEÏNTERCISEERD, ZOU JE BETER ZIJN .. BEDANKT SIS .. HOU VAN JE OOK … MISSCHIEN ALS ZE WETEN DAT DE MEERDERHEID VAN DE MEER DAN 20 PILLEN IK DAGELIJKS DOELGEDEELTE DOEN EN BLOEREN.”

OOG ROLLEN TERWIJL IK MIJ VERTEL O HIJ GELOOF IK IN HET GEWENSTE DIE CRAP NIET! ALS JE GEWOON OEFENING EN DIEET ZULT JE JE GEWELDIGER BEGINNEN. VERLIES SOMMIG GEWICHT EN JE VOELT BETER. IK ZOU ER OOK IN PIJNEN ZIJN ALS IK GEWOON DE HELE DAG ROND HEB GEPLAATST. ‘

 

VERLIES GEWICHT, JE BENT TE GROOT, DAAROM BLIJD JE IN PIJN, JE DRAAGT TEVEEL GEWICHT AAN JE LICHAAM. ‘ ‘JE MOET ROND EN OEFENEN BEWEGEN.’ IK BEN DEZE VELE TIJDEN VERTELD. ‘

FAMILIELID VERTELDE MIJ OM HET EENS SLECHTS TE ZUIGEN. JE HEBT JE LYRICA NIET NODIG. JE ZIET ER NIET ZEKER VAN DAT JE SLECHTS TE GEWICHT IS … JE GAAT HET NIET GENOEG … HET IS ALLES IN JE HOOFD ……

8. U wilt gewoon aandacht

Mensen houden er van om hun stoelleerpsychiatrische graden voor deze uit te breken. Munchausen-syndroom is echt, maar fibromyalgie ook. Mensen zijn zo grof.

‘AANDACHT ZOEKEN’ 
‘HET IS IN JE HOOFD’ 
‘HET KAN NIET SLECHT 
ZIJN’ 
‘LAAT ZIJN LUIDEN’ ‘JE MOET MEER UITGAAN EN MEER OEFENEN’ 
‘IK HEE DIT DAAR EN DAT IS SLECHTS’ 
‘BEN JE ZEKER JIJ’ RE NIET AANZETTEN? ‘ 
‘JE ZIJN ALTIJD ZIEK’

WAS IN HET ZIEKENHUIS MET DE SLECHTSTE PIJN FLARE OMHOOG, HAD ZO VEEL TESTEN EN ZE WERDEN ALLEMAAL NORMAAL TERUG! …. DE DRIE DIE ZE AAN MIJN DAD GEEFT, DOET UW DOCHTER ALS ZIJN ZIEKENHUIS ?? … MOET DENKEN DAT DE BLAUWE GORDIJN ROND MIJN BED WAS GELUIDDICHT.

JE WENST ALLEEN AANDACHT. ER IS NIETS SAMEN MET U.JE BENT EEN HYPOCHONDRIAC. JE HEBT ENKEL EEN OEFENING NODIG EN OM GEWICHT TE VERLIEZEN. DEZE ZIJN SLECHTS ENKELE VAN DE DINGEN DIE IK HOOR!

9. Dat is alles waar je over praat

Dit is een grote. Mensen zijn bang om te praten omdat ze oogcontact hebben of erger. Hier is een tip: als je niet wilt weten hoe iemand het doet, vraag het dan niet.

IK KAN NIET PRATEN OVER HOE IK VOEL …. IK KRIJG ALTIJD DEZELFDE OPMERKING … JIJ ZEGT ALTIJD DAT JE NIET GOED VOELT … ALS HET IETS IS DAT IK MAAK. DE DAG IS ANDERS EN KAN EEN STRIJD ZIJN .. HET IS HARD WANNEER MENSEN RONDOM BEGRIJP JE NIET HOE JE GEVOEL HEEFT EN HET NIET WILT HOREN EN NIET ECHT GEVEN.

10. Oh ja, dat is rot, maar het is niet zo erg als  dit

Er zijn sommige mensen die zich niet zomaar kunnen inleven. Ze moeten je pijn overtreffen door je te vertellen hoe erg ze pijn hebben.

EEN VRIEND VAN A (VRIEND), ZEI: “OI HEB DAT OOK, MAAR DAT IS NIETS VERGELEKEN MET” EN DAT IS WAAR ZE ZIJN HUN VOORWAARDE SLECHTS DAN DE MIJ IS.

Leave a Reply