20 sätt att föreställa sig hur fibromyalgi känns

Fibromyalgi är ett stort incitament att leva varje dag. Om du vaknar och kan röra dig, dra nytta av det. Om du vaknar och inte kan röra dig, gör det inte. Vila lite, läs en bok, se en film. Det kanske inte är vad du vill, men det är vad du måste göra den dagen. Imorgon är en ny dag och det kan mycket väl bli annorlunda än igår. Var tacksam för morgondagen eftersom många människor inte har det. Jag vet att det är svårt att känna så när man lider konstant, men det finns alltid något gott i varje dag. 

Det finns inga ord för att beskriva hur hemskt det är, det är ett helvete, det får mig att känna att jag inte längre har ett liv. Men vi har sammanställt några av smärtbeskrivningarna som våra medlemmar berättar nedan.

Det här är vad samhället delar med oss:

1.  Föreställ dig den värsta influensan du har haft och multiplicera sedan det med 10, föreställ dig sedan att bli påkörd eller påkörd av en bil, tänk sedan på den mest utmattade du någonsin varit och multiplicera det med 10. Och kanske kan du föreställa dig hur det känns.. en bra dag med fibromyalgi. En dålig dag trotsar verkligen all förståelse och förståelse.

2.   Du har sprungit en 10K, med influensa och har även klippt allt gräs för hand med sax. Den typen av smärta. Men alla förväntar sig att du gör det igen nästa dag för du ser inte sjuk ut.

3.   Smärta som rör sig genom din kropp. Välj en plats och håll andan tills den passerar och sedan flyttar den bara till en annan plats. Du kämpar för att låtsas att det inte gör ont och du försöker att inte gråta eller bara gråta. Du känner dig trött men du kan inte sova bara en version av drömmen där du lyssnar på allt och blir full av adrenalin klarvaken. Hjärtat bultar och utmattad, gå ner igen om du kan. Spetsarna på dina fingrar och tår blir ibland domna och du orkar inte med kylan. Hans muskler knyter sig och vrider sig och han försöker slappna av och inte spänna sig eftersom en plågsam huvudvärk kan vara nästa. Du har anfall av depression och jag rymmer personligen in i musik eller fantasi för att klara av många saker. Du kan inte prata bra hela tiden och du har svårt att tänka klart och koncentrera dig. Ja, nu räcker det. Bara en idé.

4. Beth W-   får mig att känna mig som en plåtgubbe. Det är perfekt, plåtmannen som måste smörjas på VARJE fog. Och någon som håller en ficklampa mot ALLA mina värkande muskler. Med huvudet i ett skruvstäd. Ja det sammanfattar det, vilken eländig tillvaro

5. Marjie C  – Hon får mig att känna mig som en fånge i min egen kropp! Att inte veta vilken tortyr som kommer härnäst

6. Jessica C  – Jag känner att jag har blivit slagen med ett slagträ, mina muskler känns som att de är slitna och dragna, jag känner att jag har en 2 × 4 som sitter på mina axlar hela dagen medan jag har influensa och svettas. död…

7. Vickie M-   Jag känner att jag har en liten tomte inuti kroppen som springer runt med en ishacka och sticker slumpmässigt i mina leder och muskler 24/7.

8. Kimmie G-   Like a triple trailer hit me; som om jag behöver byta ut mina höfter; skär mig i midjan eftersom den nedre halvan bara inte används på ett vänligt sätt; din värsta baksmälla quadrillion X:s värsta influensa 2 drabbade mänskligheten och ett minne försvinner lika stort som en knat … annars mår jag bra!

 . Tracey W –  Jag har ett spöke som älskar att klämma ihop delarna av min kropp, som om någon grävde in fingrarna i din hud och tog tag i dina muskler med ett starkt grepp.

10. Du  har ett huvudgrepp, en ryggsäck på 20 pund väger dina axlar, höfter, knän, vrister, fötter och händer. På toppen av den smärtan är en stickning som när din fot somnar… förutom i stället för bara foten, det är över hela kroppen. Hans ögon är ömma av ansträngning, hans hud är känslig för beröring, hans näsa är känslig för lukter. Brist på vilsam sömn gör att du blir trött och trött.

11. Kerryn E –   Det är som att ha baksmälla och vara full men också sjuk som influensa efter att ha tränat intensivt hela kroppen och 10 rundor med Mike Tyson, men förlorat och levat på en annan planet eftersom jag är en utomjording jämfört med andra som de inte kan förstå mitt liv som

12.  Det är ett levande HELVETE! Det gör ont varje dag. Smärtan rör sig kontinuerligt. Precis när du tror att det inte finns någon annan plats som kan skada dig, gör din hud ont. Det är som att bli påkörd av en Mack-lastbil om och om igen. Det tar mig timmar att duscha, sminka mig och föna håret. När jag är klar måste jag sätta mig ner och vila. Det är svårt att sova på natten eftersom du inte kan hitta en position som inte gör ont.

13.   Smärta som intensifieras från topp till tå, som om någon häller het vätska i halsen och rinner genom din kropp. det svåraste är att försöka förbli positiv trots allt. Du vet aldrig om det kommer att visa sig som  IBS  en dag,  migrän  nästa och Epstein Barr. sedan depression på toppen. Fler symtom dyker upp varje dag. Jag har dessa hemska ärr på huden, där klådan blev så illa att jag slet sönder huden och fick den att blöda. Den har lämnat fruktansvärda spår som verkar ha blivit brända. Ironiskt nog kommer bränningen inifrån.

14.  Olidlig brännande smärta i hela kroppen, som känns som att eldas upp. Skjutande smärta i fötter och hälar som känns som att gå på glassplitter. Ta det mest trötta du någonsin känt och multiplicera det med 100. Influensan med 10. Brännande smärta när du rör vid din hud. Smärta som inte hjälper med någon medicin. Smärta och trötthet så svår att jag inte kan arbeta. Har nästan förlorat allt jag jobbat så hårt för, väntar 2 år på att min funktionsnedsättning ska bli godkänd. Att leva med svår och försvagande smärta och fortfarande se normal ut, vilket gör att jag känner skuld för att jag inte kan jobba för att folk behandlar mig som att jag är lat och bara inte vill jobba.

15. Sandra L –   En tjuv som har stulit mitt liv. Ingen dag är den andra lik. Du vet aldrig vad han kommer att kasta på dig. Varje dag är något nytt, en ny smärta, ett nytt utbrott. Att vara sängliggande. Du kämpar mot din kropp bara för att ta dig igenom dagen. Ingen ska behöva leva, inte existera så. Smärta är en olidlig smärta som de flesta inte kan hantera och vi har inget annat val än att acceptera det. Det medicinska området har verkligen svikit oss.

16. Tracy W –   Som att någon hittade dragsnörena för alla mina muskler och senor och sedan drog upp dem till mitt lår. Jag känner så mycket och jag säger att det inte blir en kil.

17.  Föreställ dig ett nylonrep. Vrid den mot kornet. Ser du de där små öppningarna? Häll krossat glas och sand inuti. Vrid nu sladden för att stänga den. Känner du sanden som inte låter nylonet återgå till sin ursprungliga punkt? Föreställ dig nu att nylonsnöret är varje muskelfiber, sena och ligament i dina fingrar, händer, handleder, vrister, fötter och tår. Ta på dig skor. Handskar. Är det obehagligt?

Försök nu att gå. Körning Stående. Handla. Låter hemskt eller hur? Föreställ dig nu att du INTE får lättnad. Vissa dagar lägger de till varje del av ryggen till listan. Lägg till illamående. Lägg till migränhuvudvärk. Man vill bara sova, men drömmen kommer inte.

Ditt huvud känns  grumligt  . Du tappar ofta ord mitt i en mening. Du kan inte tänka klart. Folk tror att du är dum, även om du inte är det. Lägg till psykiska problem i mixen. Känner du dig fortfarande överväldigad? Det här är en bra dag. Imorgon kan det bli värre. Du kan inte planera det här. Du får ingen form av varning.

18  . När jag får utslag känns det som att syran rinner igenom mig och bränner mig inifrån och ut. Men på “normala” dagar försöker jag att inte känna igen smärta; Jag gör bara det jag måste göra, men det finns alltid där och hindrar mig från att vara allt jag vet att jag skulle kunna vara.

Nervsmärtan är olidlig och även om jag har ont i nacke, höfter, axlar, händer och fötter som är ganska konstant, får jag då och då ett stick i magen eller bröstet som kommer från ingenstans. Och det tar andan. bort långt. Senast jag mådde bra var en hel dag när läkaren skrev ut steroider till mig. Jag var smärtfri och det var härligt, sedan började det bränna i magen och orsaka kramper. Jag var tvungen att sluta med medicinerna. Minnesproblem och trötthet störde mig dock mer. Kanske för att min mamma har Alzheimers och jag är livrädd att hon kommer efter mig.

19. Janice R –   Jag känner att jag är bunden till två hästar och de går åt olika håll. Mina armar till den ena hästen, mina ben till den andra. Mina pluggar känns ur led. Det blir hemskt vid breakouttider. Andra gånger inte så illa, men har fortfarande ont.

20. juni J –   Jag känner att någon snurrar på min hjärna och väljer vad och när jag ska bli döv, stum och yr.

Om du vill lägga till i listan, berätta för oss i kommentarerna nedan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *