NORWEGIAN

16 Eksempler På Smerter Jeg Har Med Fibromyalgi

Kroniske smerter  er nesten alltid et av de mange symptomene som oppstår med   fibromyalgi , men for meg er det den dominerende.

Smerte påvirker alle aspekter av livet mitt.

Dyrt betaling for hver fysisk aktivitet jeg gjør; Selv den minste oppgaven kan føre til en kraftig økning i symptomene mine.

Smerten ved fibromyalgi er unik på grunn av alvorlighetsgraden, kompleksiteten og de forskjellige systemene som er involvert. Det er tre hovedtyper av smerter ved fibromyalgi:   hyperalgesia, allodynia og parestesi.

Hyperalgesi oversettes bokstavelig talt som overdreven smerte:

“Hyper” betyr overflødig og “algesi” betyr smerte. Det er den medisinske betegnelsen for forverring av smerter i fibromyalgi. Alodynia er smerten du føler når du berører eller berører huden. For eksempel forårsaker et lite trykk på klær eller en mild massasje smerter eller en lett bris som blåser på huden. er en overfølsomhet for stimuli som normalt ikke vil forårsake smerte. Parestesi er en merkelig, nervøs følelse som føles som noe som kryper, kriblinger, brannsår, klør eller nummen, for eksempel en følelsesløs lapp i midten av foten eller en brennende følelse i ryggen.Men for å være ærlig betyr disse ordene veldig lite for alle som ikke har fibromyalgi. For å gi folk som ikke har en ide om hvordan det føles å leve med denne smertefulle og svekkende sykdommen, jeg vil beskrive smertene jeg opplever på en måte som jeg håper at alle kan forstå dem.

1. Brennende i huden

Noen ganger føles huden min som om den er i brann, den føles rå. Tenk deg å bruke timer uten solbeskyttelse under solen, så ta en dukkert i havet og saltvannet som brenner den skadede huden din. Så blir du kledd for å gå ut om natten og klærne gni rå mot huden din. Hvis du har fibromyalgi, kan klær alene forårsake denne smerten. Det krever ikke sollys.

2. Sviende / brennende smerte

Dette er en smerte som jeg synes er spesielt vanskelig å bære. Den er så alvorlig at den får meg andpusten. Smertene kommer i bølger og er ledsaget av kvalme.

3. Smerter i leddene

Mitt leddsmerter er en kjedelig og bankende smerte. Det påvirker hovedsakelig knærne mine, men også andre områder.

4. Muskelsmerter

Musklene mine har vondt hele tiden. Selv den minste aktivitet får dem til å banke og brenne. Jeg føler meg ukomfortabel når musklene mine gjør vondt, noe som gjør meg så rastløs.

5. Muskelkramper

 Jeg opplever muskelkramper hver dag, de er nesten konstante. Det er som om du ikke har kontroll over kroppen din, som om en uforutsett styrke manipulerer deg.

6. Alvorlige smerter

Du føler at noen bruker deg som en voodoo dukke.

7. Mellom kløe og bankende smerter

Jeg er sikker på at det er en teknisk betegnelse på det, men “en krysning mellom kløe og sviende” er den beste måten å beskrive det på. Det skjer dypt i musklene mine og det er umulig å klø kløe. Det forårsaker også en dust i den berørte delen av kroppen min.

8. Klem følelse

Ikke bare på huden, men også på innsiden, som føles skadet og følsom. Brystet og brystet føles vanligvis skadet, noe som kan gjøre pusten smertefull (kostokondralsmerter).

9. Ubehag i hele kroppen

Når jeg er overfølsom, føler jeg meg ukomfortabel i hele kroppen. Den minste berøring eller bevegelse forårsaker bankende smerter rundt kroppen min.

10. Stivhet

Se for deg at en sunn person skal på treningsstudio etter måneder med inaktivitet. Løft vekter og trening fullstendig. Neste dag føler de seg stive og har vanskeligheter med å bevege seg. En person med fibromyalgi våkner slik hver morgen. Det ser ut til at han hadde på seg en dress under huden, to størrelser for små.

11. Bestrålte smerter

Jeg har smerter som har et sentralt poeng, men som stråler fra det punktet. Smertene kan starte i ryggen, f.eks. B. men også gjennom bena.

12. Smerter fra berøring

Selv den minste berøring av en kjære kan forårsake smerter. Jeg må ha klær i to størrelser for store, laget av mykt materiale uten sømmer. Jeg bruker myke, flate sko som er større, og jeg må klippe håret mitt, da dette forårsaker sterke smerter i huden min. Berøring forårsaker mange typer smerter som jeg har beskrevet.

13. Migrene / hodepine

Jeg tror ikke det går en dag uten hodepine, det kan skyldes spenning. Festning og hormoner gjør migrene mine verre. Hvis de treffer, vil jeg ikke være i stand til å jobbe. Jeg mister synet og smertene er så alvorlige … Den minste bevegelse, berøring eller støy fører til dunkende smerter rundt hodet og ansiktet.

14. Kilding i huden 

Det føles som om tusenvis av insekter vandrer på huden min. Det er faktisk ganske skummelt.

15. Overfølsomhet

Støyen er uutholdelig noen dager. Om et øyeblikk opplever jeg smerter, kvalme, svimmelhet, skjelvinger og et forestående panikkanfall. Men det er ikke bare støy, jeg er også følsom for lukter, lys og berøring. Ja, en sterk lukt av parfyme kan gi meg smerter.

16. Irritabelt tarmsyndrom

Fibromyalgi er ofte ledsaget av andre forhold, for eksempel irritabelt tarmsyndrom (IBS). I motsetning til hva folk tror, ​​oppstår IBS-smerter ikke bare i tarmen, men utstråler også til andre områder av kroppen, spesielt ryggen. Det er en skarp og brennende smerte. Gassene fanget i en allerede betent tarm er et av de mest smertefulle symptomene på IBS, det er overveldende.

Smerter er ikke det eneste symptomet på fibromyalgi, men det er symptomet som påvirker livet mitt og helsen mest. Takk for at du leser!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *