12 “ofarliga” kommentarer som verkligen skadar människor med fibromyalgi

Fibromyalgi har förändrat mig på så många olika sätt, för det mesta känner jag mig inte som min ålder och enligt vissa ser jag inte ut som min ålder heller, men det är fantastiskt vad ett falskt leende och lite smink kan göra. det kan få dig att se ut som en normal, glad och frisk person men det är inte alls så jag känner mig, jag känner mig svag och trött och utan energi och har mycket smärta utan botemedel och väldigt lite behandling som nästan aldrig fungerar och jag kan inte hänga med i vardagen som alla andra, jag känner mig vilsen och isolerad och jag känner att jag finns men jag lever inte riktigt i den här världen.

Fibromyalgi är en dåligt förstådd sjukdom och det största problemet för nästan alla här är bristen på förståelse och stöd. Om du lever med fibro eller annan kronisk sjukdom har du hört så ofarliga kommentarer att det faktiskt krossade ditt hjärta i en miljon bitar och tryckte ner din själ. 

Det här är vad samhället delar med oss:

1. Du är alltid sjuk

 • > Du är ALLTID sjuk! Gå bara upp och börja röra på dig… du kommer säkert att börja må bättre! – Patricia D
 • > Du har alltid huvudvärk – Sussie
 • > Finns det någon plats där du INTE gör ont? – Cecilia

2. Du försöker inte

 • > Jag vet precis hur du känner men faktiskt har jag ett jobb ”-Branda
 • > Sluta använda det som en ursäkt, du måste pressa dig själv, ju mer träning du gör desto lättare blir det. – Starvoula
 • > Du behöver bara träna mer. – Candice
 • > Folk föreslår att jag ska röra mig mer, gå till andra ställen för att fråga om min MS, etc. – Clarisse

3. Gå ner lite i vikt

 • > Min man säger till mig att om du gick ner i vikt som du gick upp skulle du inte vara så här. Din kropp är inte van att bära allt det där. Han sympatiserar aldrig med min smärta. Jag bad honom äntligen läsa om fibro häromdagen. Hans svar, läkarna säger inte att detta inte är sant, det sitter i ditt huvud. Och jag gråter av smärta. – Kristi 
 • > Min läkares kommentarer om min viktökning (som beror på mediciner) och behovet av att träna är deprimerande. Jag kan inte fungera normalt och jag känner inte ens igen mig själv längre. Tack för att du påpekade det uppenbara! – Jenny
 • > I grund och botten, när de sa till mig att jag inte har fibromyalgi, det är bara min vikt (den kom från en familjemedlem), samma familjemedlem sa nyligen till mig att de kommer att “rädda” mig. – Rosa
 • 4. Det är en mental sak
  • > Det är en mental sak. Din kropp gör inte ont, det är bara din hjärna som ljuger för dig.- Demetris
  • > Om du fixar ditt mentala tillstånd kommer du inte att känna mer smärta och det sa min egen doktor – Ginna
  • > Har du funderat på att gå till en psykiater? – Donna
  • > Det är i ditt huvud… – Genevieve
  • > En psykiatriker sa till mig att jag var hypokondriker för att jag var orolig för min hälsa och om jag kunde delta i sommaraktiviteter- Rose

  5. Känner inte alla sig trötta?

  • >   ”Jag har också ont. Sug det ”-min 59-åriga pappa. Jag är 24 år gammal – Pikasue
  • > Människor har mer kondition än du och de går upp och går till jobbet, så ju tidigare du kan ta itu med vilket problem det än är, desto bättre kommer du att må, sa min reumatolog. – Vanessa
  • > Vi har alla ont för att vi är gamla! – Julia
  • 6. Träning
   • > Jag har AR, Sjögren och Fibro. Folk föreslår att jag går ut och går som jag brukade… 2 mil om dagen, sex dagar i veckan under tjugotvå år som jag gick. Jag behöver nya knän och ryggoperationer på grund av RA… så jag kan inte börja gå igen. – Gayland
   • > Träna mer, följ din normala sömnrutin – Melissa

   7. ”Du är så ung! 

   • > “Du är så ung! Du kommer över det i tid.” Nej, Susan. Jag låter det inte växa. Men tack. – Bobbi
   • > Du är för ung för att ha så ont – från många läkare – Stephanie
   • > Du har alltid ont, du är för ung för att klaga på de äldres smärtor. Varför slutar du inte jobba om det stör dig så mycket? – Charlette

   8. Det är inte så illa

   • > Det är inte så illa att man ska försöka behöva jobba så många timmar om dagen. Jag säger bara till dem att jag önskar att jag kunde, men anledningen till att jag förlorade mitt senaste jobb under de första tre dagarna var för att jag inte kunde stå ut i tre timmar utan att smärtan var så illa att jag knappt kunde gå för att ta en paus . när tiden kom.
   • > “Du är inte den enda som lider. Jag är handikappad. Kom ihåg?” – Min mamma – kristyn
   • > Alla har ont, vi reser oss alla och möter det. Du är lat.” – Harry
   • > Alla har ont och värk ”- Beverly
   • > Kom över det Jag har ont hela tiden och jag ska fortfarande jobba. Du måste bli starkare och lämna smärtan i bakhuvudet! -Jenny 

   9. Du ljuger.

   • > “Du säger att du är förlamad, men jag såg dig precis gå, så du ljuger.” – Harry
   • > “Dessa människor är mänskligt skräp, som försöker stjäla pengar från människor som verkligen arbetar.” – Gerard
   • > Jag sa till min syster att en anställningsintervju gick fel på grund av min fibromyalgidimma. Hon sa till mig att hon inte trodde “det är en sak” – Daniele

   10. “Det är åtminstone inte cancer”

   • > Det är åtminstone inte cancer ”- Mickie, Misty och Tiffany. (Läs även Fibro: A cancer Connector)
   • > När människor jämförs med en annan sjukdom … i princip om du inte är döende, utesluter det det faktum att ett kroniskt syndrom utan botemedel inte påverkar hela ditt liv. Någon sa till mig häromdagen att min fibromyalgi bevisade att vacciner är dåliga, herregud det kan jag bara inte. Jag sa till den här kvinnan att hon behövde utbilda sitt okunniga jag. – Noelle
   • > Inte värre än cancer, jag fick det av min ex-fru! -David
   • > ”Är det inte bara autism? – Louise
   • 11. Vem sa det till dig?
    • > Mitt senaste möte med läkaren, min läkare berättade vem berättade att du hade fibromyalgi? … Okej, ?? ???????????????????? Vissa läkare tänker helt enkelt inte innan de öppnar munnen… detta fick mig verkligen tillbaka- Roberta
    • > De har behandlat mig som om jag var galen. Vissa av dem tror inte att Fibro är på riktigt. Jag har haft det flera gånger. Jag hoppas att de aldrig har ett smärttillstånd, eller hur? Leigh.

    12. Rullande med ögonen: få oss att känna skuld

    • Min 6-åriga dotter berättade att hon sa till sin kompis att hon inte kunde leka eftersom hon var tvungen att ta hand om sin sjuka mamma. -Ashley
    • Min 12-åriga dotter frågar om vi kan åka någonstans och det första hon säger är ORRODEN INTE, MAMMA, DET FINNS MÅNGA PLATS ATT SITTA… – Ashley
    • Jag önskar att du var bättre så att vi kunde göra fler saker ”… .. Jag känner mig skyldig för att vara sjuk. – Tammi
    • “Du måste bara vara gladare” – Oneida
    • Inget sägs, men om jag nämner något om det, himlar de med ögonen och suckar som “här går vi igen” – Andie
    • Styr din smärta på något sätt Det är inte bara du som gör ont, ”min bror efter att jag missade ännu en familjeåterförening. Himla med ögonen, Kimberly.
    • Det värsta var att mitt ex sa till mig att jag bara var en börda för honom. Han ville aldrig behöva oroa sig för mig. När jag har tillbringat år med att ta hand om honom, tagit honom till läkare, varit där för operationer och för att ta reda på vad han ska göra. Men det tog tårtan. Jag var en börda för honom. – Mellisa
    • Gör de inte ett piller för det? – Sherrie.

    Jag tror att dessa kommentarer följer nästan alla med en “dold” sjukdom och några som inte har någon dold sjukdom också. Låt oss veta i kommentarerna om du hört något av dessa eller något annat … Dela med dina vänner och familj för att låta dem veta att de skadar oss .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *