SENSITIVITET TIL TEMPERATUR I FIBROMYALGIEN

Følsomhed over for temperatur i fibromyalgi

Temperaturfølsomhed påvirker mange kvinder med fibromyalgi, inklusive mig selv. Det kan være koldt hele tiden eller varmt hele tiden eller skifte mellem varme eller kulde. I mere end 25 år havde jeg varme blink og nattesved. Jeg kan ikke sige, hvor mange gange jeg følte mig helt skam, fordi jeg ikke kunne stoppe sveden. Mit hår og mit tøj ville blive gennemblødt uanset udetemperaturen. Nu fryser jeg hele tiden.

Forskning viser, at personer med fibromyalgi har en manglende evne til at tilpasse sig temperaturændringer sammen med en lavere smertetærskel for kolde og varme stimuli. Julie i at tælle mine skeer skrev om en undersøgelse, der undersøgte temperaturgrænser for varme og kulde hos kvinder med fibromyalgi sammenlignet med sunde kvinder.

Hvad forårsager følsomhed over for 
temperaturen Kropstemperaturen reguleres af hypothalamus. Hypothalamus er en del af hjernen, der er ansvarlig for produktionen af ​​hormoner. Forbindelsen mellem nervesystemet og det endokrine system overvejes.

Hypothalamus styrer ikke kun kropstemperaturen. Det styrer energiniveauer, søvncyklus, muskelfunktion, cirkulation, tarm og forsvar mod infektioner.

De fleste symptomer på fibromyalgi synes at skyldes ubalancer i hypothalamus-hypofysen-adrenalaksen (HPA-akse). Disse tre kirtler arbejder sammen for at kontrollere hormonniveauerne. Afbrydelser i HPA-akse ser ud til at ligge i centrum for fibromyalgi.

Skjoldbruskk hormoner spiller også en rolle i regulering af kropstemperaturen. En overaktiv skjoldbruskkirtel (hyperthyroidisme) kan få en person til at føle sig for varm, mens en underaktiv skjoldbruskkirtlen (hypothyroidisme) kan få en person til at føle sig for kold.

Skjoldbruskkirtlen er under kontrol af hypofysen. Hypofysen reguleres af hypofysen. Alt, der forstyrrer HPA-aksen, vil også undertrykke skjoldbruskkirtlen.

Visse lægemidler forstyrrer reguleringen af ​​kropstemperaturen. Nogle lægemidler gør det følsomt for varme, hvilket øger risikoen for varmeslag og andre kan nedsætte kropstemperaturen.

Følsomhed over for 
varme Nogle følsomme over for varme føler følelser af varme, der synes at komme fra deres egen krop. Sammen med hot flashes har nogle mennesker problemer med overdreven svedtendens. Andre kan kun have problemer med deres hænder og fødder, herunder hævelse og smerte. Varmt eller varmt vejr kan være uudholdeligt med varmefølsomhed.

For at undgå overophedning:

Hold dit miljø afkølet. 
Brug bløde, lette tøj, der passer dig behageligt. Overholde lys farver i varme klimaer, fordi mørke farver absorberer varme. 
Bliv hydreret. Sørg for altid at have en kold drink (vand er bedre) at drikke. 
Tag et bad eller et koldt brusebad. Nogle gange kan du bare afkøle dine fødder i koldt vand, så du kan afkøle din krop. 
Brug køleprodukter, såsom forkølelsespakker eller ventilatorer. Bær en lille håndholdt ventilator, der kører på batterier, når du forlader.

Når vejret varmer, oplever ofte varmefølsomme mennesker med fibromyalgi symptomer. Forskning har vist, at personer med fibromyalgi udsat for høje temperaturer rapporterer stigninger i: smerte, hovedpine, træthed, angst og depression. De er også mere tilbøjelige til at få varmeudslæt og varmeudmattelse eller varmeslag.

Varmeslag er en medicinsk nødsituation. På Mayo Clinic hjemmeside kan du finde tegn på varmeslag og øjeblikkelig handling for at afkøle den overophedede person, mens du venter på akut behandling.

Følsomhed over for kulde 
Folk, som er følsomme for kulde, føler sig ofte koldt til benet og har svært ved at opvarme. Kulden kan være alt eller kun i dine hænder og fødder. Dette symptom er normalt værre under koldt vejr, men det kan ske når som helst.

Hold dit miljø varmt. 
Kjole varmt, især i kolde klimaer. Hold dine fødder dækket, brug sokker og tøfler. 
Drikke varme væsker og spis varme fødevarer som suppe og havregryn. 
Tag lunkent vandbad eller bruser. 
Hold et tæppe handy eller brug en varmepude eller lignende mikrobølgeprodukter. 
En usædvanlig følsomhed over for kolde hænder og fødder med ændringer i hudfarve forekommer nogle gange hos personer med fibromyalgi. Denne tilstand kaldes Raynauds syndrom, også kendt som Raynauds fænomen.

Følsomme for både varme og kulde 
Nogle mennesker svinger mellem varme og kulde. I et øjeblik kan du svede med varme blink og fryse det næste. Dette kan være meget udfordrende. Du skal være forberedt på et scenario.

Kjole i lag eller få yderligere lag til rådighed. 
For nattesved skal du have sovebeklædning, der absorberer fugt eller bruger ark til at regulere temperaturen. 
Udsvingene i temperaturen kan gøre din fibromyalgi føle sig værre. Det er vigtigt at planlægge fremad. Du må muligvis bruge det meste af din tid indendørs, hvor du bedre kan kontrollere betingelserne.

Konklusion 
Temperaturfølsomhed er et almindeligt symptom på fibromyalgi. De fleste kvinder med fibromyalgi rapporterer at være yderst følsomme for kulde og / eller varme. Væsentligt er følsomheden over for temperatur skyldes hormonelle ubalancer i hypothalamus-hypofysen-binyrens akse. Medicin kan også forstyrre reguleringen af ​​kropstemperaturen.

I mange år var jeg varm hele tiden. Det varme og varme vejr var uudholdeligt, så jeg foretrak det kolde vejr. Nu ser det ud til, at kontakten er flyttet, og jeg er altid kold. De hot flashes stoppede, da jeg stoppede med at tage antidepressiva og Lyrica. Så enten var medicinene, eller jeg fik det gennem overgangsalderen.

Loading...

Leave a Reply